Mylius 18E35 og Premier 45

Litt bling – mye moro

Mylius 18e35 og Premier 45 har begge skrog inspirert av TP52-klassen, og begge har en spennende historie og nyskapende løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Både Premier 45 og Mylius 18e35 var nominert til Årets Båt 2014. Premier 45 ble testet i Southampton, mens Mylius ble seilt i Italia. Selv om det skiller 15 fot og åtte millioner kroner,  har båtene mye til felles; seilegenskaper, interiør og byggemetode, men også en spennende verftshistorie. Begge båtene er også relativt prisgunstige. De har komforten til en turseiler, men også egenskapene til en moderne regattabåt. Begge båtene kan betegnes som nedskalerte Wally-båter.

Krevende båter

Begge verftene hevder at båtene deres kan seiles av en familie på ferie. Dette er en sannhet med modifikasjoner. François Gabart ville nok ikke hatt noe problem med å seile Mylius 18e35 alene, og Premiere 45 ville vært en lekebåt i forhold til IMOCA 60, men slik er det nok ikke for alle. Båtene har hjelpemidler som elektriske vinsjer, som gjør tunge oppgaver lette. Det er imidlertid så store krefter ute og går, at dersom man gjør den minste feilvurdering, kan det bli snakk om konsekvenser som materialiserer seg i form av kostnader. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS