Salona 38

Rimelig og konservativ

Billig og sjarmerende, men Salona 37 oppleves som en mindre båt enn Elan 400 og Solaris 37.

Publisert Sist oppdatert

Salona 37 ble kåret til årets båt på grunn av gode seil­ egenskaper og sin solide konstruksjon. 38-foteren er en modernisert versjon av 37 med en litt lengre akterskip, nytt overbygg og doble ratt. Ikke alt er blitt til det bedre.

Salona 37 er en vakker båt, og ingen i dette segmentet slår den på pris. Båten starter på 1,3 millioner norske kroner med moms. Salona 38 er litt lavere i fribordet, har en ikke helt rett baug og en smalere hekk enn sine nye konkurrenter. Båten har beholdt noe av det litt klas­ siske. I Sverige er Salonamodellene svært populære, og det er solgt over 10 båter i et vanskelig marked. En kombina­ sjon av hyggelig pris, gode seil­ egenskaper og vakre linjer er en bra kombinasjon. I Norge er ikke Salona like populær, for hos oss er det lav pris og ikke så mye raske seilegenskaper som teller hos folk flest.

Salona er en båt som ikke koster så veldig mye mer enn de billigere turseilerne, men det er en båt som gir langt mer seil­ glde og som er mer langbeint. Testbåten er optimalisert for turseiling, og viser at konseptet fungerer til allsidig bruk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS