Hallberg-Rassy 55

Super Yacht light

Til tross for at Hallberg-Rassy 55 blir en «liten» båt sammenlignet med de største, er luksusfølelsen på ingen måte fraværende.

Publisert Sist oppdatert

Hallberg-Rassy 55 er en båt de aller fleste av oss bare kan drømme om. Kvalitet – og størrelse selvfølgelig – koster penger og Hallberg-Rassy er et verft det oser kvalitet av. Kun det beste er valgt a­ v utstyr og materialer og alt er satt sammen i en kompakt, luksuriøs helhet.

Følelsen av at HR55 er mindre enn den egentlig er, forsvinner litt når du merker hvordan den går gjennom bølgene – alle 26 tonnene angriper de tunge sjøene vi møter på en eksemplarisk måte, slik en havgående cruiser i denne sjangeren skal gjøre. Den går mykt og fint i sjøene, uten et eneste «klask» mot skutesidene.

På pidestallen har du full kontroll over alt når det kommer til seil- og rigghåndtering. Det er ganske lekkert og en sikker nødvendighet om man skal håndtere denne båten alene eller om mannskapet består av et par. Men helt gratis er ikke knappseglingen. Et grovt overslag for alle knappene du har å trykke på, som inkluderer hydrauliske rullesystemer på genua og storseil, hydraulisk uthal, kick, akterstag, fatfurl rullestorseil og EPEX rullegenua fra Elvstrøm, må du ut med, hold deg fast, 1 134 915 norske kroner. I tillegg må du oppgradere vinsjene til toveis-vinsjer. Skal du også ha et hydraulisk rullbart kutterstag må du ut med ytterligere kr 200 000.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS