Tett i toppen
Tett i toppen

Tett i toppen

Det var få poeng som skilte etter første dag i NM på brett. I dag uteble vinden.

Publisert Sist oppdatert

NM på brett seiler i to klasser, Bic for de yngste og RS:X for de litt eldre. Det deltar 20 seilere i Bic og 11 i RS:X.

  

TETT I TET: Kristian K Wendelborg har vært vår beste unge brettseiler denne sesongen, men hadde ikke drømmeåpningen under NM i Bergen denne helgen. Det er lette forhold, og det ble gjennomført fire seilaser lørdag. I dag var sjøen speilblank, og det ble ikke seilt en eneste seilas. 

Det var Henrik Wetlesen Borge som åpnet sterkest. KNS-seileren er yngre enn antatt favoritter, men åpnet knallsterkt med to første og en andreplass. En femte i lørdagens siste seilas gjorde at Kristian K Wendelborg fikk en knapp to-poengsledelse etter først dag. 

Jacob Ruud henger også godt med, og kunne ta gullet om viden hadde kommet. Han fikk to andre og to tredjeplasser og kom bare ett poeng bak Henrik Wetlesen Borge.

KNS dominerer resultatlisten og har de ni første plassene. På 10 plass ligger Helle Oppedal fra Bergen som også er beste jente.

 

SUVEREN: Sebastian Wang-Hansen fikk fire førsteplasser i RS:X-klassen. Maria Mollestad ble nummer to og viser at de yngre seilerne i klassen fremdeles har ett stykke igjen for å nå toppen. Marie Brunvoll Nustad slo Maria Mollestad i en av seilasene. Arthur Ulrichsen har også seilt fort, men en tyvstart i tredje seilasen gjør at han kun måtte ta til takke med fjerdeplass, bak Sjur Funnemark.

 

Resultatene finnes her