America's Cup

Tøff start for Sverige

Artemis Racing fikk det tøffere en ventet på åpningsdagen i America's Cup kvalifisering.

Publisert Sist oppdatert

Det var ventet at selv om svenske Artemis Racing hadde et slags favorittstempel etter de gode trenigsresultatene, så ville selve kvalifiseringeregattaen som startet i går med starten på den første av to round robin runder, blir adskillig tøffere for våre naboer i øst.

Selv  om både Softbank Team Japan og BAR Racing hadde hatt lite å stille opp med mot Nathan Outteridge & Co i den svenske båten under trening, så vi konkurransen være noe annet. Både Dean Barker og Ben Anslie er kjent som svært sterke i konkurranse og det skulle vise seg å slå til i går.

I den første seilasen med Softbank og Artemis var det førstnevnte som tok starten og som ledet seilasen lenge etter også å ha matchet svenskene og vel så det, på farten. Kun en feil på Dean Barkers båt reddet dagen for svenskene som vant åpningsseilasen. En mislykket manøvre for å dekke Artemis kostet to ekstra slag og dermed var svenskene i tet. I mål var forskjellen 13 sekunder. Høres lite ut, men i 30 knops fart blir det distanse av slikt. 

I den andre matchen viste Ben Ainslie hvorfor han er den beste seileren i OL historien. Ainslie dominerte i prestart manøvrene og fikk den gunstige leposisjonen og dermed ledelse til første merke. LandRover BAR virket å være dyktigere på å spotte vinden og viste perfekte manøvre, noe laget har strevet med tidligere.  Artemis Racing tok noe innpå mot slutten, men var 11 sekunder bak.

Øvrige matcher:

OTUSA v Groupama Team France - OTUSA – margin 2’11”

Emirates Team New Zealand v Groupama Team France  - Vinner Emirates Team New Zealand

Oracle Team USA v Emirates Team New Zealand - OTUSA - margin 0´06"

LandRover BAR v Softbank Team Japan - SoftbankTeam Japan - margin - 0’48” etter kollisjon i starten

Scoreboard:

Merk: Land Rovef BAR og Oracle Team USA har med henholdsvis 2 og 1 poeng fra AC World Series.

 

WINS LOSSES LVACWS* TOTAL
Land Rover BAR 1 1 2 3
ORACLE TEAM USA 2 0 1 3
Artemis Racing 1 1 0 1
SoftBank Team Japan 1 1 0 1
Emirates Team New Zealand 1 1 0 1
Groupama Team France 0 2 0 0