Vendee Globe

Thomson holder ledelsen

Selv etter foilhavari holden Alex Thomson forspranget til konkurrentene

Publisert Sist oppdatert

De syv første båtene i Vendée Globe seilasen lukket døren bak seg da de forsvant ut i sydatlanteren. Mens disse syv har perfekte forhold og spurter mot Kapp det Gode Håp i mer enn 20 knops fart, var det ikke fullt så morsomt for båtene bak.

Høytrykket ved St Helena High har oppslukt båtene bak i feltet, med lett og skiftende vind og etterlatt seilerne i frustrasjon og fortvilelse.  

I tetgruppen er det stadig briten Alex Thomson som leder an. Etter å ha tapt distanse umiddelbart etter foilhavariet holder han nå avstanden bakover til konkurrentene og ligger an til å nå det neste waypoint ved Kapp det Gode Håp allerede fredag. De 21 seilerne bak i feltet må belage seg på å ligge mer enn 2000 nm pluss bak og passere fire-fem dager senere

Thomson som leder på niende dagen, holder fart på mer enn 20 knop i snitt, selv etter at styrbord foil brakk etter en kollisjon med et uidentifisert objekt for tre dager siden. Etter å ha tapt 50 nm til de nærmeste rivalene Armel Le Cléac'h og Sebastien Josse, har forspranget stabilisert seg etter Thomsons døgnmål på 496 nm fra søndag til mandag.

Ranking (Top 5 av 29 kl 05:00 UTC)

1. Hugo Boss, Alex Thomson (GBR), 18631 nm til finish

2. Edmond de Rothschild, Sébastien Josse (FRA),+ 92.63 nm

3. Banque Populaire VIII, Armel Le Cléac'h (FRA), + 101.37 nm to leader

4. Safran, Morgan Lagravière (FRA), + 179.02 nm

5. PRB, Vincent Riou (FRA), + 217.53 nm