Til salgs for 110 millioner kroner
Til salgs for 110 millioner kroner
Til salgs for 110 millioner kroner
Til salgs for 110 millioner kroner
Til salgs for 110 millioner kroner

Til salgs for 110 millioner kroner

En av verdens vakreste og mest imponerende seilbåter kan bli din.

Publisert Sist oppdatert

J-båtene hadde sin glanstid i 1930 årene da de ble benyttet i seilasene om America's Cup. Med 2. verdenskrig forsvant båtene og da America's Cup gjenoppsto i 1950 årene var J-båtene for kostbare og seilasene fortsatte i 12 meter klassen.

Igjen er J klassen blomstrende og flere av de gamle båtene er restaurert. Nye er bygget, basert på gamle tegninger. En av disse er «Hanuman», en replika av «Endevour II», bygget ved Royal Huisman verftet i Nederland. Båten fremstår som en klassiker, men er i virkeligheten en topp moderne båt bygget av moderne materialer.

Skroget er bygget i Alustar-aluminium, overbyggene i karbonfiber, og seilene er av de mest moderne materialer laget av North Sails for riggen i karbonfiber, Vinsjene er hydrauliske og drar 2,6 meter line per sekund.

Nå er båten til salgs og eieren skal ha tilsvarende NOK 110 millioner for båten som regnes for å være den raskeste av J-båtene. Det dyreste er likvel å drive båten som en ambisjonsrik eier må bergne til et titalls millioner kroner årlig.

Man har jobbet med å få klassen til å stille opp i Europe Week i Norge neste sommer, men klassen hadde allerede besluttet å selta i seilasene i Middelhavet. Derimot vil båtene ventelig trekke nordover i sommersesongen 2015, til jubileumsseilasene i Cowes, der man regner minst fem J-båter på startlinjen.

Tekniske data J Class «Hanuman»:

LOA: 42,1 m

Bredde: 6,6 m

Dypg 4,72 m

Vekt: 183 ton

Mastehøyde: 48,18 m

Bomlengde: 18,8 m

Storseil: 499 kvm

Genua: 230 kvm

Motor: 350 hk Scania

Toppfart for motor: 12,8 knop

Les mer om Hanuman