49erFX EM

Tønsbergjentene best i vinden

Mange gikk på hodet i dagens hardværsseilaser, men de norske jentene klarte seg bra.

Publisert Sist oppdatert

Idag ble det gjennomført to seilaser under krevende forhold. med 9-12 m/s og kraftige rosser og skift. Derfor var det de tyngste seilerne som dominerte, men forholdene krevde også båt håndtering av ypperste klasse. Lederbåten med Giulia Conti var blant de uheldige og kullseilte på siste lens i den andre seilasen.

De norske båtene klarte forholdene meget bra med begge seilaser godt innenfor topp ti. Helene Næss og Marie Rønningen plasserte seg best av de norske med 6. og 4 plass, mens Ragna og Maia Agerup ikke var langt etter med 7. og 5. plass i dagens to seilaser. Agerup jentene har seilt svært jevnt med topp ti plasseringer i alle seilasene og de ligger nå på en sterk 8. plass sammenlagt. Næss og Rønningen klatret til 17. plass etter dagens gode plasseringer.

- Bra dag for oss idag, endelig! Traff bra på den skiftende vinden og hadde bra fart. Det gjorde at vi hele tiden plukket båter. Følelsen i båten er bra og vi planlegger å fortsette klatringen på listen de neste dagene, sa Tønsbergjentene etter dagens seilaser. Se også eget videointervju med Marie Rønningen.

- Det var fralandsvind og veldig ustabile forhold! Vinden var mye opp og ned samtidig som den dreiet mye. Vi fikk blant annet en stor rosse på startlinjen på 32 knop, der vi gikk rett rundt sammen med flere andre, (men vi rakk å rette opp båten i tide til startskuddet)! Vi seilte to bra seilaser. Ny dag i morgen og det er meldt litt mildere forhold:), sier Ragna og Maia.

Finaleseilasene starter imorgen med ni seilaser over de neste tre dagene. Mens guttene har 25 båter i sin gullfinale, blir det hele 36 i jentenes. Medaljefinale med doble poeng for de ti beste går på lørdag

Fra imorgen kan seilingen følges live på nettet via tracking.