Volvo Ocean Race

Dongfeng Race Team goes sailing in their re-fitted Volvo Ocean 65 as they begin training for the 2017-18 edition.
Dongfeng Race Team goes sailing in their re-fitted Volvo Ocean 65 as they begin training for the 2017-18 edition.

To jenter klare for årets Volvo Ocean Race

Dongfeng laget vil dra fordel av kvinnekvoten.

Publisert Sist oppdatert

Hvert lag i Volvo Ocean Race består i utgangspunktet av syv mannlige seilere. Tar en med to jenter kommer disse i tillegg til de syv. Dongfeng Race Team har som det første laget bestemt seg for å ta fordel av denne regelen og får med Carolijn Brouwer og Marie Riou på laget i Volvo Ocean Race i 2017-18.

De to jentene gir verdifull erfaring til Charles Caudrelier’s lag med flere OL og et utall verdensmesterskap bak seg. De danner sammen med Jérémie Beyou, Stu Bannatyne og Daryl Wislang stammen i laget som nå skal settes sammen.

Har OL erfaring

Carolijn Brouwer, 43, er en av Nederlands mest respekterte idrettsutøvere med to Volvo Ocean Race bak seg, på Amer Sports Too i 2001-02 og Team SCA i 2014-15. Hun er også tidligere World Sailor of the Year og tok sølv i E-jolle bak Siren Sundby i OL 2004.

Marie Riou, 35, har to OL bak seg, senest Rio i 2016 der hun deltok i Nacra 17, en klasse der hun også har vunnet flere verdensmesterskap.

De to seilerne er valgt ut etter omfattende trening og evaluering både inshore og offshore i  Australia og Portugal.

Sterke kvinner

Caudrelier, Dongfengs skipper beskriver de to seilerne som usedvanlig talentfulle. - Jeg valgte Carolijn fordi hun slo oss mange ganger da hun sto til rors på Team SCA i In-Port seilasene i 2014/15. Hennes mange OL satsninger har lært henne å styre fort og å peke båten i riktig retning. 

- Marie Riou er også en god OL seiler med mye erfaring. Hun kommer fra Bretagne så hun har i tillegg mye erfaring i å seile på havet. Hun er sterk og har bra spirit, noe som er det viktigste for meg. Og, hun er vant til å seile med karer. For henne er Volvo Ocean Race er drøm, og i likhet med Carolijn vil Marie vinne, sier Charles Caudrellier. 

Resten av laget vil bli annonsert i løpet av de nærmeste ukene.

Volvo Ocean Race starter i Alicante 22 oktober og anløpe Lisboa, Cape Town, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport RI, Cardiff og Gøteborgfør avslutningen i Haag i slutten av juni.