Påskeregatta Mallorca

To norske båter i medaljefinale

Kristian Ruth og Ageruptvillingene kan avansere imorgen

Publisert Sist oppdatert

Trofeo Princesa Sofía er nå slutt for alle som ikke er kvalifisert for morgendagens medaljefinale. Kristian Ruth avsluttet med 29 plass som kunne ikke strykes og han måtte dermed gi fra seg pallplassen inntil videre. Nå ligger han på 7. plass, men med en topplassering i medaljefinalen er imidlertid pallen stadig innen rekkevidde.

Også Hermann Tomasgaard  har seilt godt de siste dagene og endte til slutt på den sure 11. plassen totalt, bare fire poeng fra medaljefinale. Mathias Mollatt seilte seg inn til en fin 15. plass sammenlagt, 12 poeng fra medaljefinalen. Vi kan dermed fastslå at under landslagstreneren Anton Garotte har Norge et at verdens beste landslag i Laser standard. Den neste store regattaen, og som også teller som OL uttak, er VM i Mexico senere på våren.

Også 49erFX seilerne har hatt en stø ferd mot medaljefinale. Tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup har overrasket med god hardværsseiling og kan dårligst bli nummer sýv sammenlagt, med en teoretisk mulighet for 4. plassen. EM som går i Barcelona fra 11. til 16. april blir imidlertid avgjørende for norsk OL deltakelse, og her  skal også Helene Næss og Marie Rønningen, som ikke nådde opp på Mallorca, ha et ord med i laget.

Nacra17 seilerne Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen var bare fire poeng fra å ta den siste kvoteplassen til OL i Rio og som nå gikk til Russland. Dette er likevel bare et delmål for de unge seilerne som har Tokyo i 2020 i kikkerten. Nicholas og Martine har gjort store fremskritt i den nye OL klassen og har lagt et godt grunnlag for videre satsning.