OL troppen 2016

Tiril Bue viser at hun kan.

To nye seilere fikk klarsignal til Rio

Da Olympiatoppen presenterte ny runde med OL uttak før helgen var både Tiril Bue og Maria Mollestad med.

Publisert Sist oppdatert

Tiril Bue, KNS var beste norske Laser radialseiler både i EM og VM og ble deretter innstilt av NSF til OL deltakelse. 

Tiril sikret 14. plass sammenlagt og ble samtidig nummer 12 nasjonsmessig i VM. Med 17. plass fra EM (13. beste nasjon), også der som beste norske seiler, vant hun det norske OL-uttaket i Laser Radial. Tiril var også den norske deltakeren under prøve OL ifjor og ble der nummer 12.

Hun hadde hard konkurranse, særlig fra Marthe Enger Eide som sort sett har vært best av de norske jentene, men altså ikke da det gjaldt som mest.

Maria Aadland Mollestad som også representerer KNS har prestert bra utover våren i år etter lenge å ha slitt med formen. Med en fremragende medaljefinale Medemblik der hun overbeviste med 3. plass som førte til 6. plass sammenlagt, hennes beste prestasjon så langt i karrieren, mente sportssjefen Jan Steven Johanessen. - Der er spesielt gledelig når forholdene tas i betraktning. Kun en dag med mye vind, resten i lett og mellomvind som har vært Marias utfordring tidligere, sier han. Maria har ikke hatt seriøs konkurranse på hjemmebane og har måttet kvalifisere seg gjennom gode internasjonale resultater.

Sebastain Wang-Hansen har fremdeles en mulighet for å få delta i OL om han leverer et godt resultat i det kommende europamestersapet for RS:X.

Les mer om hele OL troppen i seiling i Seilas nummer 6.