Vendee Globe

Tradisjonelle skrog henger godt med foilerne

Armel Le Cleac´h drar fra, men har følge at to ikke-foilere blant de seks beste

Publisert Sist oppdatert

Seilerne er nå på høyde med Gibraltar og nattens seilas har bragt visse, men ikke dramatiske endringer i rekkefølgen. Armel Le Cleac´h har dratt fra feltet og fosser avgårde i 18.5 knop, mens Jean-Pierre Dick på 2. plass desperat har jibbet for å komme ut av vindstilla der han kl 0900 idag holdt kun 3 knops fart. Han ligger nå 26.7 nm bak lederen. Også Paul Meilhat, beste uten foiler og 27.5 nm bak har lte vind i øyeblikket, med sine 4 knops fart. Vincent Riou, andre båt uten foiler, ligger på 6. plass, 29 nm bak og holder 18 knop. Alex Thomson som ligger lengst øst i tetgruppen, har falt noen plasser og er nå 7, 39.5 nm bak, og holder 11.5 knop. Igår uttalte han usikkerhet om kursvalget sitt: - Jeg er ikke helt trygg på min posisjonering nå. Opprinnelig trodde jeg det var en god ide som en del av en strategi å ligge lengst mot øst, men nå er jeg ikke sikker på om det vil gi gevinst de neste par dagene.

Mer konservativ

Armel Le Cléac’h, nummer to i begge de siste Vendee Globe seilasene har seilt mer konservativt og valgt en mer direkte rute. Det har lønt seg til nå. - Strategien har endret seg noe siden starten, sier han. Høytrykket har blokkert oss fra å gå vest og vi har møttet følge Portugalkysten. Det har ikke vært så bra som jeg hadde trodd. Nå har vi valgt å gå vest for å plukke opp neste runde med vind. Det viktige nå blir å posisjonere seg for Madeira og Kanariøyene. Det må vi gjøre i løpet av de kommende timene, sier han. 

Fremdeles i havn

I Les Sables d’Olonne, ligger Didac Costa og venter på å få startet på nytt etter å ha reparert en lekkasje fra en av ballast tankene. Han er avhengig av et gunstig vær-vindu og håper nå å være under seil igjen imorgen torsdag.