Hummerregattaen

Tradisjonene holdes i hevd i Risør
Tradisjonene holdes i hevd i Risør

Tradisjonene holdes i hevd i Risør

Vinnerne av årets siste regatta i Risør belønnes med hummerfat.

Publisert Sist oppdatert

Risør Hotell Hummerregatta arrangeres førstkommende lørdag og markerer avslutning på en aktiv regattasesong I Risør. Regattaen er åpen for 12.5 kvm klassen, 5.5 metere og Tur/hav og seiles med ett løp på faste og utlagte merker I Risørskjærgården.

Særlig i 12.5 kvm klassen er Hummerregattaen svært populær og samler mange båter. Favoritt i årets seilas er Karl Johnny og Fritz Lundberg som har vunnet det meste tidligere i sesongen, inkludert klubbmesterskapet sist helg, vår- og høstserien, Peterhead og Trebåtfestivalregattaen, men de kan få konkurranse fra brødrene Dietrichson, Richard Voss og flere andre.

5.5 meter klassen er på retur i Risør og bare en båt har deltatt regelmessig i sommerens regattaer. Om han stiller, er derfor Vidar Karlsen en selvskreven favoritt.

I Tur/hav har det gjerne stått mellom Erik Nilsens Express og Frans Karlsons Albin Nova.

Påmelding til seilas og fest er lørdag fra kl 10.30 til 11.00 på Risør Hotell. Regattaen starter kl 1200 fra Kastellet. Hotellets skalldyrbord serveres kl 19.30 i hotellets restaurant. Som i fjor serveres det også en halv hummer til alle i tillegg til skalldyrbordet.

Risør Seiforening ønsker også dem som ikke har mulighet til å seile, velkommen på festen blant gode seilvenner.