Verdenscup i Miami

MEDALJESJANSE: Anders Pedersen er i utfordrerposisjon før medaljefinalen. Han ligger på 3. plass.
MEDALJESJANSE: Anders Pedersen er i utfordrerposisjon før medaljefinalen. Han ligger på 3. plass.

Tre norske båter i medaljefinale

Alle de tre norske båtene i medaljefinalene har reelle medaljesjanser i verdenscupen.

Publisert Sist oppdatert

De norske seilerne i 49erFX og Anders Pedersen i Finnjolle fortsetter å imponere i Miami, og alle tre har reelle medaljesjanser i verdenscupen.

De vanskelige forholdene i Miami illustreres best ved OL-mestrene, Martine Soffiati Grael og Kahena Kunze. I gårsdagens første seilas hadde de bare to båter bak seg i mål.

– Det var crazy utpå der med vind som slang frem og tilbake hele tiden, sa Kunze.

Likevel skal det mye til å vippe det brasilianske 49erFX-laget bort fra gull i dagens medaljefinale. Da må de i så fall komme på sisteplass, og Ragna og Maia Agerup, som nå ligger på 2. plass, 17 poeng bak, må vinne seilasen.

Mulig, men neppe sannsynlig.

De argentinske seilerne Victoria Travascio og Maria Branz (ARG) var best i går og ligger nå på bronseplass, fem poeng bak Agerup-tvillingene og to poeng foran Helen Næss og Marie Rønningen. 

Fra Anders Pedersen på bronseplass og opp til ledende Jorge Zarif BRA skiller 16 poeng før finalen. Da er sølv en større mulighet for Drøbak-seileren, som bare trenger hente fire poeng på briten Ben Cornish.

Bakover har Pederen seks poeng å gå på.

Medaljefinalene starter 12:00 lokal tid ( kl 1800) norsk tid) på World Sailing's YouTube Channel - www.youtube.com/worldsailingtv

Herman Tomasgaard falt i går ned til 16. plass sammenlagt, mens Mathias Mollatt liger på 26. I brettklassene ligger Sebastian Wang-Hansen på 19. plass sammenlagt. Maria Mollestad er 23.