Treningssommer
Treningssommer

Treningssommer

Anders Pedersen ligger ikke på latsiden før prøve-OL

Publisert Sist oppdatert

– EM er unnagjort og nå skal jeg bruke tiden godt før prøve-OL i august. Jeg trener alene så det blir nok for det meste terping på små tekniske elementer, sier Anders Pedersen.

Seks dager i uken er Anders Pedersen ute med Finnjolla i Drøbaksundet. I tilegg trener han både utholdenhet og styrke nesten daglig.

– På land skal jeg fokusere på utholdenhetstrening. Løpe, sykle og ro. Øke kapasiteten, men beholde styrken og vekten. 

Pedersen forteller at nivået i prøve-OL blir hardt, men at målet er å klare topp 10-plassering.

Når prøve-OL er ferdig skal han rett på en to måneders samling i Florida, med noen av verdens beste finnjolleseilere. Dette blir oppkjøringen til VM som er i november.

HEKTISK HVERDAG. Uttaket til OL i Rio 2016, vil sannsynligvis være klart mellom mars og april neste år. Pedersen er klar på at han skal gjøre alt i sin makt for å sikre seg plass.

– Denne høsten og neste halvår blir det beinhardt frem mot OL i Rio. Det gjenstår å levere i VM, og i en kvallik-regatta til neste år. Det er ikke bestemt hvilken enda. Det er klart seilere fra mange land får trent mer enn meg, fordi jeg må jobbe mye for å tjene penger til dette også, men det skal gå bra. Jeg kjører hardt mot OL, sier Pedersen.

DRONEFILM. Mikkel Berger, tidligere Laserseiler og treningskompis av Pedersen, hadde med seg drone med kamera ut på en av de utallige treningsøktene til Pedersen i Drøbaksundet. Filmen kan du se her.