VM i RS:X

11 ØKTER I UKEN: Maria Mollestad trener 11 økter i uken på Toppidrettssenteret.
11 ØKTER I UKEN: Maria Mollestad trener 11 økter i uken på Toppidrettssenteret.

Trosser mulige farer

De norske brettseilerne vurderte lenge sikkerhetsriskoen ved å seile VM i Israel.

Publisert Sist oppdatert

Imorgen starter VM, og de norske seilerne er så klare de kan bli. Sebastian Wang-Hansen har hatt en god oppladning og seilt bra på treningsdagene her, så utgangspunktet for å gjøre det bra i VM er der.

Avklaret sikkerhetsrisiko

Det var en del diskusjoner i forkant av mesterskapet angående sikkerhet, og mange nasjoner ønsket ikke å dra. Det ser imidlertid ut til at alle har lagt tvilen til side, og det er et sterkt VM felt som stiller til start i både dame- og herreklassen.

Influensa i oppladningen

Maria Mollestad har ikke hatt en like god oppladning. Etter Miami fikk hun influensa og har vært slått ut i to uker. Hun har bare fått noen få dager på vannet her nede, men sier selv at formen nå er mye bedre. - På grunn av dette har VM fått en litt annen prioritet enn opprinnelig tenkt, og det er avklart med både forbundet og Olympiatoppen at helsa skal gå først, sier hun.

Innerst i Rødehavet

Eilat ligger innerst i Rødehavet, med høye fjell på begge sider av bukten. Vindforholdene er derfor veldig skiftene, og det blir veldig spennende å seile regatta her. Det er ikke så helt ulikt fra å seile i KNS på nordlig vind, og det er seilerne vant til. Det har vært både planevind og lettvind i perioden de har vært her, og det ser ut til at det kan bli en god blanding under regattaen.