SEILUT 2019

ANKERDRAM: Graverte glass til ankerdrammen er premie i SeilUt.
ANKERDRAM: Graverte glass til ankerdrammen er premie i SeilUt.

Turfolket konkurrerer

Molde Seilforening startet i 2017 opp et prosjekt med mål om å få mer aktivitet i turseilingen.

Publisert Sist oppdatert

Kort fortalt ble det laget et opplegg der man definerte en del gjestehavner i området som turmål. Ved besøk i disse havnene kan man registrere besøkene ved hjelp av rapportering på et enkelt skjema på foreningens nettsider.

Oppslutningen om SeilUt viste seg å være større enn forventet, og vi fortsatte derfor prosjektet i 2018 og også nå i 2019.

Mange har på denne måten besøkt steder og havner de ellers ikke ville besøkt, og interessen blant turseilerne har vokst.

Premieringen har blitt utvidet med at man får tildelt eksklusive graverte ankerdramglass med logo og årstall for hver tiende havn man har registrert. I tillegg er det satt opp en gravert glasskaraffel til vinneren. På denne måten har flere av båtene skaffet seg glass som er unike og har en viss samleverdi – veldig populært.

For sesongen 2019, som ble avsluttet ved utgangen av oktober, lå det an til at vi kunne dele ut 16 glass til 12 forskjellige båter. Vi vil i år ha godt over 300 registreringer ved slutten av sesongen. Noen vil etter denne sesongen ha drammeglass til hele mannskapet.

Man kan spørre om det har noe for seg å konkurrere i turseiling, men vi erfarer at dette har satt i gang konkurranseinstinktet hos turseilerne på en måte som øker aktiviteten og da er jo hensikten oppnådd.

Vi har kun fått positive tilbakemeldinger fra deltakerne. Vi ser også med stor glede på at andre seilforeninger i landet har adoptert ordningen, og det i seg selv er jo en positiv tilbakemelding.

Hvis det er flere foreninger som ønsker med informasjon om SeilUt, er det bare å ta kontakt med Molde Seilforening.

Les mer om SeilUt på www.moldeseilforening.no.

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.