Teknologien kommer på batterier som er spesiallaget for båt.
Det nye batteriet sammenlignet med et tilsvarende bly-batteri.

Ufarlige batterier

IT avisen kaller det Batteri-revolusjon fra Sony. Vi har brukt samme teknologi som båtbatterier i hele sommer.

Publisert Sist oppdatert

LiFePO4, eller Lithium Iron Phosphate batterier er spådd å bli morgendagens batterier. Nå har Sony kastet seg på bølgen.

Den forbedrede teknologien gjør også at batteriene varer lenger og kan lades flere ganger. 80 prosent av kapasiteten skal fortsatt være tilgjengelig selv etter 2000 ladninger.

    Utrulling av batteriene startet allerede i juni 2009.Ifølge Sony passer batteriene også utmerket til verktøy som vil få glede av dem først, men Sony varsler at de blir å finne i mange forskjellige mobile elektroniske enheter, skriver ITavisen på nett i dag.

Les saken på Itavisen her

Vi har brukt batteriene i hele sommer med gode erfaringer. Batteriene vi testet har vært prototype, til høsten kommer de i salg rettet båteiere.

Les mer om batteriene her.

Miljøvennelig

Vi tipper at alle båter har denne batteriteknologien om bord om ti år. I dag koster dem ti ganger mer enn tilsvarende blybatterier, men egenskapene g holdbarheten gjør at disse batteriene er et fornuftig valg alt i dag.

    Teknologien består av billige råvarer som også er snille mot miljøet. Vi tipper at prisen vil falle drastisk i årene fremover når teknologien blir mer tilgjenglig, og konkurrentene sloss om markedet.

Du kan lese om batteriene som kommer for båtmarkedet her.