B&G for seilere

B&G har lansert en ny ploter med touchskjerm. Det unike er alle funksjonene som kan være til stor nytte for regattaseilere.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra ProNav

B&G er verdensledende innen instrumentering, autopilotsystemer og programvare for seilbåter, enten det gjelder regattaseilere type Volvo Ocean Race eller søndagsseileren. Nå presenterer de Zeus Touch multifunksjons display, fullpakket med funksjoner for seilere, ikke minst den unike Touch Sensible™ berøringsfunksjonen.

B&G Zeus Touch er først og fremst en kartplotter med berøringsskjerm, som inkluderer alle de unike seilfunksjonene som ble lansert til den prisvinnende B&G Zeus Z8 og Z12. De spesielle seilfunksjonene inkluderer blant annet “ Laylines” - seilingslinje for grafisk fremstilling av estimert seilingsrute til neste veipunkt.

Zeus Touch leveres også med funksjonen “ SailTime” kalkulasjon, slik at du slipper å stole på ETA (Estimated Time of Arrival) og avstander, som kun er brukbar for motorbåter. “ Laylines” funksjonen er utvidet til å kunne vise krysningsvinklene i kartet (tacking angles), selv uten et aktivt veipunkt eller rute.

Tidevann funksjonen har også blitt optimalisert med intern tidevannkalkulasjon. Funksjonen inkluderer Navionics® dynamisk tidevann og strøm data, når benyttet sammen med Navionics® kartografi, for å sikre en klar oversikt over tidevann og strømmer i nærliggende områder.

Zeus Touch întroduserer også “SailSteer™ “ – en helt ny funksjon som kombinerer all viktig og nødvendig seilingsdata på ett informativt, sammensatt skjermbilde. All informasjon som blir vist er relevant til egen båt, og kan vises samtidig med Kart, Radar og andre funksjonsskjermer.

Det brukerdefinerte “SailSteer “ skjermbildet inkluderer; «Heading og COG, Current Layline, Calculated Tide, True Wind Angle, Rudder Angle og Opposite Tack Layline». Det viser også navigasjonsdata som aktivt veipunkt, magnetisk/sann kursreferanse og magnetisk variasjon. “SailSteer “ integrerer også “Compass Scale, som gir True Wind Direction, Tide Set, Opposite Tack Heading og Bearing to Waypoint”.

Betjening med berøringsskjerm, kombinert med mini-tastatur og betjeningshjul sikrer en kontrollert betjening, selv under de tøffeste forhold.

Zeus Touch er kompatibel med en rekke tilleggsmoduler, slik som Bredbåndsradar, AIS, CZone, Triton Pilot og SonicHub underholdning. Zeus Touch er det sikre valget for en seiler.

Zeus Touch har også den nye trådløse funksjonen, GoFree. Ved hjelp av B&G WIFI-1 ruter og en applikasjon kan man kontrollere kartplotteren fra en smarttelefon eller iPad. Dette er perfekt for en seilbåt hvor kartplotteren er plassert ved styreposisjon og man ønsker å kunne sjekke data også når man befinner seg under dekk.

Takket være GoFree’s åpen protokoll, har brukeren også tilgang til et ubegrenset antall applikasjoner med Zeus Touch og nettbrett eller smarttelefon. De som ønsker det kan til og med lage deres egen applikasjon for bruk med Zeus Touch ved hjelp av GoFree Developer Toolkit, og sende søknad til Navico om godkjenning av sin egen app. Zeus Touch multifunksjonsdisplay er tilgjengelig i størrelsene 6,4 - 8 - 12,1 tommer, Zeus Touch 7, Zeus Touch 8 og Zeus Touch 12 . Alle modeller blir tilgjengelig for salg i januar 2013.

Priser fra ca. NOK 13.500.

Instrumentet regner ut avstanden og tiden det tar å nå bøya, tross for at du krysser.