Billig satellitt-kommunikasjon

Har du kun  har behov for å fortelle at alt er bra fra alle verdens hjørner, så er inReach fra DeLorme en aktuell løsning.

Publisert Sist oppdatert
LINK: inReach kan kommunisere med smart-telefoner
LINK: inReach kan kommunisere med smart-telefoner
inReach koster bare 1500 kroner
inReach koster bare 1500 kroner

inReach fra DeLorme er en liten satellittkommunikasjon dings som kun sender og mottar meldinger. Det skal være den første to-veiskommunikasjonseneheten av denne typen i verden. Kommunikasjonen foregår over Iridiumsystemet som har dekning over hele jorda overflate. Enheten har også innebygget GPS. inReach har høstet mange lovord for nyvinningen, ikke bare fra båtfolket, men også fra ekspedisjonsmiljøer. InReach fikk NMMA Innovation Award under båtutstillingen i Miami i februar, og nå også Backpacker 2012 Editors' Choice Award.

Nødmeldinger

inReach er en enkel og billig enhet for å øke sikkerheten på havet. Systemet kommuniserer med GEOS International Emergency Response Coordination Center som vil få de informasjon om hvem du er og hvor du er kun ved et tastetrykk. Du vil få en bekreftelse tilbake om at nødmeldingen er mottatt.

Hyggelig pris

inReach er overraskende billig. Boksen koster 250 dollar, eller ca 1500 norske kroner i USA. Også bruken av inReach setter en ny hyggelig prisstandard. Billigste abonnement koster 10 dollar, eller ca 60 kroner i måneden. Inkludert i prisen er SOS-meldinger og 10 tekstmeldinger. Ekstra tekstmeling vil koste ca 10 kroner per stykk. For under 200 kroner måneden kan du få boksen til å sende tracking av ruten din. Dette inkluderer også 40 tekstmeldinger, samt at ekstraprisen per tekstmeling er under fire kroner.

Sammen med smarttelefoner

inReach kan kommunisere med Android-telefoner via blåtann. Med denne løsningen blir det like enkelt å sende og motta SMS, som via mobilnettet. Meldingene vil inneholde din posisjon. Du kan også sende og motta e-post. Uten smarttelefon kan du bruke enheten til å sende forhåndsprogramert tekstmelding.

Les mer om systemet her