Bruk mobilen som et GoPro kamera

Små vanntette action-kameraer har blitt populære. Med Optrix XD kan du gjøre iPhone til et slikt kamera.

Publisert Sist oppdatert

Vanntett, vindvinkellinse, god batterikapasitet, og suveren filmkvalitet har gjort GoPro kameraene populære. Mange setter en slik fast på båten for å se på sine egne manøvreringer for å lære.

Vanntett og vidvinkel

Optrix XD gjør iPhone til nesten en GoPro. Den gjør også at du kan montere kameraet fast på en rekke måter, akkurat som action-kameraet. Boksen gjør iPhoneen vanntett, og den gjør at linsen på mobilen får en bredere filmvinkel. Linsen på boksen virker som en vidvinkel. Men boksen blir større enn en GoPro. Optrix XD er ikke like vanntett som GoPro, og skal ikke brukes til dykking.

Flere muligheter

Selv iPhone 4s har ikke like god filmkvalitet som GoPro. Jeg tviler også sterkt på om batteriet holder like lenge. Det er også en mer begrenset plass for filmen i telefonens minne, enn på en stort minnekort i en GoPro. Hva man gang gjøre med iPhone enkelt er å sende direkte fra kameraet. Det finnes flere apper som streamer fil til en nettside om mobildekningen er god. Du mister berøringskjermmulighetene med Optrix XD. Kanskje litt utfordrene å ta i mot en telefonsamtale også når du har plassert iPhonen på hjelmen.

Du får bestilt boksen på internett fra CoolStuff i Norge, eller fra Apple Store.Den koster 895 kroner.

Bruk mobilen som et GoPro kamera
Bruk mobilen som et GoPro kamera
Optrix XD gjør iPhone om til et action-kamera
Optrix XD gjør iPhone om til et action-kamera