Garmin har også kommet med en klokke for seiling. Vi vil teste Garmin og Suunto-klokken i sommer.
Garmin har også kommet med en klokke for seiling. Vi vil teste Garmin og Suunto-klokken i sommer.
Du kan legge inn funksjoner til de sportsaktivitetene du driver med i den nye klokka.
Du kan legge inn funksjoner til de sportsaktivitetene du driver med i den nye klokka.

Bygg din egen klokke

Denne klokken kan du selv velge hvilken sport den skal passe for, også seiling.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes ur for seiling, for løping, for dykking, for fjellklatring, for sykling og for golf. Egentlig er innmaten lik, det er kun hvordan dataene presenteres som er ulik. Suunto Amibit2 er en sportsklokke hvor du selv kan styre urets funksjoner. Ved å koble den opp mot en PC kan du enten velge ferdiglagete funksjoner for ulike sporter, eller skreddersy klokka helt etter dine ønsker.

GPS og pulsmåler

Suunto Amibit2 har mange funksjoner. Foruten GPS som gir fart, måler distanse og høyde, så har uret også trykkmåler og temperaturmåler som gir værprognoser. Du kan få barometeret til å tegne opp en graf som viser utviklingen av det atmosfæriske trykket. Uret har også et innebygget magnetisk kompass. I tillegg følger det med en trådløs pulsmåler. Uret er vanntett ned til 100 meter. Også pulsmåleren tåler vann, og kan brukes under trening på vannet.

Loggbok

Uret styres via en nettside. Her kan du lege inn din egen profil. Når du kobler uret opp mot PCen via en USB-kabel, så vil dine aktiviteter bli lastet opp på din personlige logg. På den måten kan du bygge deg opp enten båtens digitale loggbok, eller din egen treningsdagbok på nett.

Suger strøm

Utfordringen med GPS på armen er strømforbruket. Batteriet til Suunto Amibit2 holder 16 timer med GPSen i gang. Uten GPS holder batteriet over en måned. Uret lades via USB-kablen, og du kan bruke laderen til mobiltelefonen om ikke PCen er i nærheten. Suunto Amibit2 koster 4500 kroner.

Test av klokker for seiling

Seilas vil teste Suunto Amibit2 i sommer, og kommer tilbake med testrapport. Vi holder også på med å teste Garmin Quatix, en ny spesial klokke for seiling. Den har også innebygget GPS, og kan til og med brukes for å styre autopiloten med.

Les mer om uret fra Garmin her.

OPPKOBLET: Du setter urets menyer via en nettside. Her kan du også laste ned andre brukes settinger (apper). Nettsiden inneholder også en loggfunksjon.