Dyrt og lekkert

Raymarine lanserer en splitter ny G-Serie, beregnet for større båter.

Publisert Sist oppdatert

G-Serien er Raymarines topp-produkter, men har falt i skyggen av en mengde lanseringer i C og E-serien. Nå er også toppserien modernisert. Systemet ble lansert under Båter i Sjøen.

Multitouch

Den nye E-serien bygger på samme Lighthouse-brukergrensesnitt som resten av det siste fra Raymarine. Det gjør at brukerne kjenner seg igjen fra andre Raymarine produkter når de bruker G-serien. Fra service er dette også genialt. Det ligger samme programvare på alle produktene, og når oppdateringer kommer, så lastes ned kun den programkoden som er nødvendig for enheten. Unikt med nye G-serien er multitouch. Det vil si at du kan bruke to fingre for å zoome, akkurat som på en iPad. Du kan også ekstern kontrollenhet som kan integreres ved styreposisjonen.

Store systemer

G-Serien bestod tidligere av dumme skjermer, og en sort boks med hjerne. Nå er prosessoren flyttet inn i skjermen, men allikevel, så stikker ikke bakkassen mer enn 7,3 cm. Systemet består av skjermer fra 9 til 15,4 tommer, som kan settes helt inntil hverandre. Meningen er å kjøre all instrumenteringen inn på disse skjermene. Det gir et ryddig dashbord, men billig blir det ikke. Den største skjermen koster nesten 70 000 kroner. 9 tommeren koster 43 000, nesten det dobbelte av en 9 tommer e-serie multifunksjonsdisplay.

Fleksibelt system

Systemet har ale mulig typer tilkoblingsmuligheter. Den har WiFi og Bluetooth for trådløs oppkobling samt NMEA 0183 og SeaTalk. Skjermen har til og med HDMI tilkobling. Det er fult mulig å sette inn alle de nyeste multifunksjonsinstrumentene fra Raymarine i samme nettverk. Skjermene har bildformat på 16:9, samme som en moderne TV, men oppløsningen på skjermene imponerer ikke. 9 tommeren har 800 x 480, 12 og 15 tommeren 1280 x 800. Ikke helt HD-kvalitet. som består av 1920 x 1080 punkter.