E-serie med touchskjerm

Raymarine lanserer helt nye plottere på Båter i Sjøen. Den vil ha C-map ferdig installert.

Publisert

E-serien til Raymarine er produsentens nest mest avanserte plotter og legger seg mellom C-serien og G-serien i pris og funksjonalitet. I vinter kom det en helt ny C-serie. E-serien som nå blir lansert har mye til felles med C-serien. Den nye E-serien kommer med de samme skjermstørrelsene som C-serien, 9, 12 og 14 tommer og vil få bredformatskjermer. Til forskjell fra C-serien vil den nye E-serien ha berøringsskjerm, men plotteren vil også ha knapper slik at brukeren kan velge. De nye plotterne vil også ha muligheter for å lese både C-map og Navionics.

Prisene på de nye plotterne er ikke klare.

Du kan lese mer om C-serien her.

Pressemelding fra Belamarin

Ny E-serie Widescreen fra Raymarine - forhåndsvises under ”Båter i sjøen”

Raymarine introduserer en ny serie multifunksjonsskjermer i nytt stilig design, E-serie Widescreen. Den nye serien har unik fleksibilitet med både touchskjerm og knappebetjening, og kan vise både Jeppesens C-Map og Navionics kart. Med andre ord et riktig ”ja takk, begge deler” produkt.  

Raymarines E-serie Widescreen blir den mest fleksible og teknisk avanserte løsningen fra Raymarine så langt. I tillegg til unike funksjoner har den nye serien også fått et nytt og stilig design.

HybridTouch™

Touchskjerm gjør det raskere og enklere å jobbe med systemet, men kan være en utfordring å bruke når båten får store og raske bevegelser. For å gi det beste av to introduseres nå HybridTouch™ hvor du har både touch- og knappebetjening som gir full kontroll og rask betjening under alle forhold. Skjermoppsett og menyer kommer i nytt design tilpasset HybridTouch™.

DualChart™

Den nye E-serie Widescreen er den første multifunksjonsskjermen fra Raymarine hvor du kan bruke to kartformat, C-Map fra Jeppesen og Navionics. Den nye serien kommer med C-map basiskart ferdig installert. Den enkelte kan velge å supplere med detaljerte kart fra enten C-Map fra Jeppesen eller Navionics – alt etter egen smak og behag.

E-serie Widescreen er optimalisert for det nye kartformatet som kommer fra Jeppesen –

C-map 4D.

Ny funksjonalitet

Den nye E-serie Widescreen kommer også med en rekke nye funksjoner og egenskaper, blant annet kommer den med både auto-rute  og antikollisjon funksjon. Den er også klargjort for den nye lukkede HD Digital radaren som automatisk øker antennehastigheten til 48 rpm ved følging av raske mål på korte avstander for å øke sikkerheten.

Auto-rute og sikker-rute

Auto-rute er en hjelpefunksjon for å planlegge en rute. Du setter inn avreise- og ankomstssted, resten beregnes av E-serie Widescreen. For å sikre at ruten er sikker for din båt legger du inn vitale mål som dyptgående, høyde og bredde. Disse data vil nå sammenlignes med data i kartet, og hjelper deg med å unngå farer underveis som finnes i kartet.

Integrasjonsmuligheter

Den nye E-serie Widescreen multifunksjonsskjermen har en mengde tilkoblingsmuligheter for blant annet ekkolodd, radar, AIS, instrumenter og motordata. I tillegg er det 4 kamerainnganger og 1 VGA utgang. E-serie Widescreen kan kobles til et SeaTalk hs nettverk og bruke alle typer sensorer tilkoblet nettverket – også den nye lukkede HD Digitale radarantennen (se egen pressemelding).   

Tre modeller

Den nye E-serie Widescreen leveres i tre skjermstørrelser;

E90W med 9” skjerm, E120W med 12” skjerm og E140W med 14” skjerm

Utover skjermstørrelsen har de tre modellene samme funksjoner og ytelse.

Tekniske spesifikasjoner:

Skjermstørrelse:    

E90W 9" TFT colour WVGA

E120W 12.1" TFT colour WXGA

E140W 14.1" TFT colour WXGA

Skjermoppløsning:    

E90W 800 x 480 pixels

E120W 1280 x 800 pixels

E140W 1280 x 800 pixels

Tilkoblinger:    

SeaTalkng (NMEA2000):    1

SeaTalkhs (Ethernet):        1

SeaTalk 1:                1

Digital radar input:        Via SeaTalkhs

Analog radar inngang:    Støttes ikke

Video inngang:        4 composite video (PAL / NTSC)

Video (VGA) utgang:        1 VGA utgang (720pixel oppl.)

NMEA 0183 inngangt:        3

Audio alarm utgang:        1 (mono) via videokabel (opsjon)

Ekstern alarm:            1  utgang