Garmin med nyhetsskred

Bedre skjermer, mer avanserte kart og økt brukervennlighet til laver pris sumerer årets nyheter.

Publisert

Garmin er store på små GPSer og kommer med flere spennende kartplottere, ekkolodd og radar til prisen mange har rår til.

Garmin mener de har revolusjonerende produkter for 2007.  GPSene og deres nye ekkollod har fått nytt design og kabinett.  Nytt og forenklet er også grensesnitt som skal være intuitivt og brukervennlig.

Bedre kart

Bluechart G2 Vision kartet har 3D visning både over og under vann, med muligheter for Auto Guidance, samt høyoppløselige bilder av havner og marinaer. Om det hjelper på sikkerheten er tvilsomt, men de nye mulighetene kan ha praktisk nytteverdi. Jørn Finsrud i Båtliv har testet en rekke nye elektroniske kart med mange fancy funksjoner. Hans konklusjon er at disse funksjonene har mest nytte for dem som er uvante med å lese kart, og bilder og 3D gir en økt forståelse av å lese omgivelsene.

Bedre skjermer

Oppløsningen på de skjermene på de nye kartplotterne er blitt bedre. Det gjør at kartene viser mer informasjon på mindre plass. Sammenlignet med PCer har disse skjermene mye høyere oppløsning. GPSmap 4008 har for eksempel en skjerm på 8,4 tomme, men en oppløsning som en 14” PC skjerm (VGA grafikk). GPSmap 4012 har en oppløsning på hele 1024x768, og begynner dermed å matche bærbare PCer.

Se bilder av nyhetene med foreløpige priser i bildespesial.