MaxSea på iPad

Nå kan du styre navigasjonsprogrammet på PCen fra dekk med lesebrettet fra Apple.

Publisert Sist oppdatert

MaxSea International har utviklet både programvare for iPad og en vann og støtsikker boks, slik at du kan bruke lesebrettet i cockpiten for navigasjon.

iPad programvaren jobber mot programmet på PCen under dekk via trådløst nett. Du kan dermed styre PCen via iPaden. På iPaden får du alle funksjoner fra PCen, og siste programvare versjon er utviklet med tanke på berøringskjermer, og er dermed tilpasset iPad.

Florence Pierrat i MaxSea International forteler at produktet er tilgjenglig alt idag, men at prisene varierer i forskjellige markeder. Du vil ikke finne produktet i AppStore, men på www.maxsea.no.

Kassen MaxSea bruker på iPaden kan kjøpes på nett sepreat. Den koster 69  euro. Du finner den her.

Billigere løsning

Vi har testet Appen Air Display som koster bare 55 kroner. Den gjør at du kan bruke iPaden som ekstra skjerm til PCen. Du kan velge om du vil at iPaden skal være en slave, eller fungere som en skjerm nummer to til PCen. Dette gjør også at du kan få informasjon fra båtens PC opp i cockpiten, men med denne løsningen er det ingen interaktivitet, så du kan ikke styre hva du vi se på skjermen fra iPaden.

Expedition på iPad

Peter Gustavsson på Blur og Happy Yachting har laget en video av navigasjon/regatta programvaren Expedition på iPad. Han viser også hvordan iPad fungerer i en vanntett kasse.

– Det er litt lett for leserne ”å blande sammen” MaxSeas vanntette støtabsorberende futteral til 69p euro og boksen (til 280 euro) som jo er den som vises på videoen. Boksen er ”fullfunksjonell” – en helt annen ”greie”! Seatronic har testet boksen – tar opp et parti fra Tyskland nå, forteller Dag Kaare Nordengen ra Seatronic til Seilas.

Du kan lese mer om denne vanntette boksen her.