Oppblåsbart seilbrett

Starboard lanserer 84 nye brettmodeller for 2013. Flere av dem kan du stue vekk under dekk.

Publisert Sist oppdatert

Svein Rasmussen fra Arendal er windsurfingbransjens mest kreative sjel. Han Starboard har blitt markedsledende takket være gode ideer. Hans kongstanke har vært å få folk ut å seile brett. Det har han i stor grad klart takket være bred å stabile brett. Nå kommer det flere oppblåsbare modeller som gjør at du kan ta med deg seilbrett om bord og stue det vekk under dekk.

Seilbart padlebrett

SUP, som står for Stand Up padling, skal være verdens raskest voksende sport. Denne trender har også Starboard kastet seg på. De har i flere år hatt dadlebrett som man også kan seile. SUP med seil fungerer greit i lett vind, og supert for nybegynnere.

Flere med oppblåsbare brett

I det siste året har flere produsenter lansert oppblåsbare padlebrett. I sommer har vi tatt med oss et slikt brett på seiltur, og brukt brettet som et alternativ til jolle om bord. Brettet fra Rulu Surf kunne pakkes ned i en stor rykksekk og fikk plass under salongbenken. Vi var overrasket over hvor stivt brettet ble, når vi pumpet det opp. De nye brettene til Starboard er bygget på samme teknologi som brettet vi testet i sommer, men har i tillegg feste for rigg og kjølkasse.

For mindre vind

Ideen er å kunne både seile og padle brettet. Brettet blir levert med en seil som er optimalisert for seiling i mindre vind. Ut fra bildene som er langt ut av det oppblåsbare brette på Starboards nettside, så ser det ut som at brettet fungerer også i litt mer vind, og kan plane. Starboard kommer med oppblåsbart brett i åtte forskjellige størrelser. Du finner mer info her.