Sexy navigasjonshjelp

Raymarine lanserer til høsten en plasseringsvennelig plotter med berøringskjerm.

Publisert Sist oppdatert
Plotteren kan også styres med en liten fjernkontroll
Plotteren kan også styres med en liten fjernkontroll
A65 bruker Raymarines nye brukergrensesnitt.
A65 bruker Raymarines nye brukergrensesnitt.

Den engelske elektronikkprodusenten satser videre på plottere med berøringskjermer. Til høsten lanseres en kompakt multidisplayskjerm som er svært kompakt, men har likevel en skjerm på 5,7 tommers skjerm og en oppløsning på 640 x 480 bildepunkter. Selve boksen er kun 16,5 cm x 14,4 cm.

Ingen knapper

A65 og A67, den samme som A65, men med ekkolodd bygger på samme grensesnitt som Raymarines nye C og E-serie som ble lansert i vinter, men mens E-serien både kan styres med knapper og berøringskjerm, og C-serien, kun med knapper, kan den nye A-serien kun styres direkte med fingrene på skjermen. Men som sine storebrødre, så kan også den lille nyheten styres via en liten fjernkontroll som kan monteres på rattet.

Navionics Silver følger med navigasjonsinstrumentet som også kan brukes som et multidisplay. Enheten er like kraftig som sine storebrødre, og kan installeres med Navionics kraftigste kart. A65 har innebygget GPS.

Svært avansert

A-serien til Raymarine har tidligere vært billigløsningen fra produsenten, med begrensete muligheter. Slik er det ikke med nyheten. Den kan tilkobles både NMEA 2000 nett, samt et enda raskere ethernett. Videre kan skjermen kobles sammen med både C og E-serien, noe som gjør den lille nyheten svært aktuell som plotter nummer to om bord. Ellers er den lille plotteren super for mindre motorbåter og eldre seilbåter.

A65 kan videre kobles opp mot Fusion Marine Stereo musikkanlegg, slik at man kan styre musikken fra berøringskjermen.

Plotteren trekker kun 9 watt med full lysstyrke, eller under 1 amp på et 12 volts anlegg. Prisen er ikke klar.