Simrad gjør det riktig

Navionics-kart, nytt brukergernsesnitt og mange muligheter vil gjøre Simrads nye plottere svært aktuelle.

Publisert

Navicos toppmerke Simrad kommer i høst med to nye modeller med åtte eller 12 tommers skjerm. Plotterene skal være strømeffektive med bruk av strømbesparende LED lys bak skjermen. Plotterene har også en dvalefunksjon som gjør at man kan spare strøm uten å slå av systemet. 12 tommeren bruker 12 watt i dvalefunksjon og 33 watt med skjermen på full styrke.

Ny betjening

De nye plotterene bygger på Navicos nye oprativsystems som også Lowrance HDS plottere bruker. De skal gjøre Simrads plottere mer brukervennelige. Simrads nye plottere kommer med kart ferdig installert. Mens Raymarine har valgt C-map som ferdige installerte kart til fordel for Navionics, har Simrad gjort det motsatte. Simrads plottere kommer med Navionics Platinum med bilder og muligheter for 3D som i plotteren. Boksen skal være superrask noe som gjør at man kan zoome og flytte på kartene uten ventetid. Antenne følger også med i pakken.

Smart form

Formen på plotteren gjør at de passer inn i samme hull som den gamle Raymarines E og C-serie. Det gjør ikke de nye Raymarine C og E-serie plotterne. Simrad blir derfor et godt alternativ for alle som ønsker en mer moderne plotter, men ikke vil bruke mye penger på installasjon. Åtte tommers skjermen har en oppløsning på 600 x 800 mens 12 tommeren har 1024 x 768

Mediesenter

Plotteren har USB inngang både foran og bak. Den har videre en hardisk på 80 GB. Sannsynligvis kan du laste opp både musikk og filmer på plotteren og gjøre den om til et lite underholdingssenter. Du kan videre koble opp både mus og tastatur. Tilkoblingsmulighetene er på topp. Den har Ethernet, NMEA 2000 og video både inn og ut. Selvfølgelig kan du både koble inn AIS og Navicos nye radarsystem. Systemet blir nok det nye store under Mets i November.

Marianne Gravdal hos ProNav som selger Simrad venter på å få bekreftelse på prisen på plotterne som ble lansert i går.