Simrad møter iPad

Med GoFree WiFi-1 modul kan du bruke leserbrett som slaveplotter. Se film

Publisert Sist oppdatert

Simrad har laget en app som alt er tilgengelig på AppStore. Den gjør at du kan få det samme bildet på iPad eller iPhone som du har på plotteren om bord. Men den gjør mer enn det. Med appen, GoFree, kan du også styre plotteren fra din mobile enhet, til og med bruke den til å velge hvilken sang som skal spilles.

Først ute

Både Raymarine og Furuno har innebygget WiFi, og kan dele informasjon med mobile enheter. Det unike med systemet til Simrad er at det bygger på åpen standard og at utviklere kan lage in egen app ut fra datagrunnlaget fra Simrad. Simrad har utviklet eget utviklingsverktøy for programmere som ønsker å utnytte de nye mulighetene.

Bruker du apper som iRegatta, eller iNavX, så kan disse hente båtens data som fart og vind ut fra Simrads datanettverk om bord, om du har WIFI-1 Module.

Krever utstyr

For å få glede av båtens data på leserbrettet må man bruke GoFree WIFI-1 module. Denne enheten kobles til båtens datanettverk via ethernett. Den er kompakt, vanntett, og bruker minimalt med strøm, kun 200mA. GoFree WiFi-1 blir en av mange nyheter som blir lansert under båtutstyrsutstillingen Mets i neste uke.

Simrad WIFI-1 ruteren kobles til Simrad NSS via Ethernet og benytter en trådløs protokoll. Enheten er vanntett og vil koste ca. kr. 2.300. GoFree leseren og kontroll applikasjonen kan lastes ned gratis fra Apple’s nettbutikk.

Både WIFI-1 blir leveringsklar i løpet av november 2012, appen er alt i AppStore.

I dag er det kun Simrad NSS serien som kan benytte GoFree løsningen, men også Lowrance HDS Gen2 og HDS Gen2 TOUCH plottere skal få samme mulighet i løpet av 2013.

GoFree WIFI-1 module sender båtens data ut som WiFi-signaler.
GoFree WIFI-1 module sender båtens data ut som WiFi-signaler.
Simrad har utviklet gratis App. Systemet fungerer også mot iRegatta og iNavX.
Simrad har utviklet gratis App. Systemet fungerer også mot iRegatta og iNavX.