Smart stormfokk

Stormfokk bør alle ha, men få båter har en fornuftig måte å sette seilet på når det må brukes. Her er en smart løsning.

Publisert

Stormbag er en smart stormfokk som kan settes enkelt av en mann på dekk. Stormag er utviklet og blir produsert i Frankrike. Finn Thon søkte etter en fornuftig stormfokkløsning og kom over det franske produktet som han fant så genialt at han bestemte seg for å ta det inn til landet.

    – Jeg har som den største selvfølgelighet hatt stormfokk til alle mine seilbåter - felles for dem alle er at de følger båtene ved salg. Ubrukt.

Med minimalt med folk om bord har det vært umulig og også farlig å gå på dekk, berge forseil og sette stormfokk når behovet har vært tilstede, forteller Thon til Seilas.

Thon forteller at seilet ble demonstrert på et sikkerhetskurs i helgen, som et meget godt alternativ til separat forstag og stormfokk med kroker.

Enklet og trygt

Seilet er pakket i en bag som lett bæres med en hånd. Baggen tres rundt det innrullede forseilet og klipses fast med de medfølgende skjøtene. Forliket forankres i dekk og fallet klipses i fallhjørnet.

Tilbake i cocpit er det bare å heise seilet ut av baggen og trekke det ut med skjøtet.

Seilet leveres komplett med alle nødvendige tau og kroker.

En pakke med stormseil på 6 kvm vil koste 980 euro fritt levert med posten. Dette seilet vil passe båter fra 27 til 35-fot.

Du kan se hvordan seilet fungerer på vår bildespesial.