Plotterne har tilkobling via Ethernett, og NMEA 2000.
Plotterne har tilkobling via Ethernett, og NMEA 2000.
HDS Gen2 Touch kommer i tre størrelser
HDS Gen2 Touch kommer i tre størrelser

Stor skjerm på liten plass

Lowrance lanserer seks nye plottere med berøringsskjerm.

Publisert Sist oppdatert

HDS Gen2 Touch kaller Lowrance sin nye plotterserie som kommer i tre størrelser, med eller uten dybdemåler. Alle seks modellene har innebygget GPS-antenne.

Berøringskjerm

Da Garmin lanserte touchskjermer før iPhone og iPad var de fleste skeptiske. I dag har alle de store leverandørene dette i sin portefølje. HDS Gen2 Touch er Lowrance første modell med denne teknologien. De valgt å redusere antall knapper til et minimum. Plotteren har kun fire små knapper. Det gir muligheter for en stor skjerm på liten plass. Her får man både i pose og sekk. Alle viktige funksjoner er gjort så enkelt som mulig, samtidig som de har valgt og beholde viktige knapper for zooming i kartet, samt knapper for å sette ut WPT merke og andre viktige funksjoner. Dermed kan plotteren betjenes enkelt også i dårlig vær, skriver ProNav i en pressemelding.

Etter Raymarine

Lowrance nye plottere kommer med 7, 9 og 12 tommers skjermer. De to minste skjermene har en oppløsning på 800 x 480 punkter, akkurat det samme som e7 og e9 fra Raymarine. Også 12 tommeren til Lowrance har samme oppløsning som Raymarines 12 tommer, 1280 x 800 punkter. Men Lowrance hevder at deres plottere er enda mer kompakte, med «best i klassen display vs. plast forhold». Dessverre har i ikke Lowrance lagt ut noen spesifikasjonsark som gjør at jeg kan etterprøve denne påstanden. Lysstyrken skal også være bra. Lowrance oppgir den til 1400 nits. Plotteren bruker kart fra Navionics, samme som Raymarine.

Ser bunn

Kombimodellen har innebygget bredbåndsekkolodd og StructureScan. Sistnevnte teknologi gjør at du kan se bunnen, og brukes av Politi og forsikringsselskaper for å finne gjenstander på bunnen. Med denne teknologien innebygget i plotteren, så blir det mindre bokser om bord, og enklere installasjon.

Mange muligheter

HDS Gen2 Touch kan utvides med radar og AIS. Plotteren kan også styre musikkanlegget SonicHub. Modulene tilkobles enkelt via Ethernet, mens resten av tilleggsutstyret tilkobles NMEA2000. Lowrance og Simrad leverer nå komplette produktpakker hvor givere og annet har NMEA2000 format, slik som kompass, VHF, AIS, musikk/radioanlegg og motorvisning. Dermed blir det både enkelt og kostnadseffektivt å koble opp en komplett navigasjonspakke.

Hyggelig pris

HDS-7M Gen2 Touch får en veiledende pris på Kr. 11.875 inkl. mva. Raymarine e7 koster 11.950 uten kart. e7 har WiFi og Bluetooth, og kommuniserer med smarttelefoner og lesebrett. Slik funksjonalitet skal også bli mulig med utstyret fra Lowrance via Navicos GoFree Wireless-modul. Denne teknoilogien skal være tilgjenglig i begynnelsen av 2013.