Tilbake til fortiden
Tilbake til fortiden
i60 er analoge vindinstumenter som leveres i to utgaver. Enfor 360 graders vind, og en som viser vindretningen i mer detalj. Skikkelig retro.
i60 er analoge vindinstumenter som leveres i to utgaver. Enfor 360 graders vind, og en som viser vindretningen i mer detalj. Skikkelig retro.

Tilbake til fortiden

Raymarine har lansert nye instrumenter som overrasker.

Publisert Sist oppdatert

Raymarin har hatt en voldsom produktutvikling det siste året, og ligger helt i front med å utvikle nye ideer. I fjor lanserte de i70, et multiinstrument med fargeskjerm som kan vise alt mulig av informasjon. Det gjør det enkelt for både selgeren og båtkjøpere, da et produkt dekker nesten alt.

Et skritt tilbake

Ikke alle mener alt nytt er bedre. Under Southampton messen denne uken lanserte Raymarine en lang rekke med nye instrumenter, hele ni stykker, hver med sin spesifikke egenskap. Den nye serien kommer i to størrelser, og minner mye om de gamle ST60 og ST40, men i en innramming som matcher bedre den nye serien til Raymarine. Sort/hvit-skjermer har kanskje mer kontrast, bruker mindre strøm og er lettere å lese enn moderne multiinstrumenter med høyoppløselig fargeskjerm, men jeg stusser over at skjermen ikke er pukket opp med mange punkter, slik at den kan vise all mulig informasjon. Nå er det eget instrument for fart, eget for dybde og eget for vind. Du får også et instrument med tre linjer.

Dyrere løsning

Selv om de nye instrumentene virker mindre moderne enn i70, så blir denne løsningen mye dyrere, fordi du trenger flere instrumenter. Loggen koster nesten 3000 kroner og den analoge vindmåleren rett over 3000. Multiinstrumentet i70 koster bare 4200 kroner, og velger du denne løsningen, så vil du klare deg med langt færre instrumenter. Men lesbarheten på i70 i dagslys er ikke imponerende.

i40-serien består av fire kompakte instrumenter som koster 1500 hver.