Flyttet fra Norge til Toscana

Valgte det søte liv
Valgte det søte liv

Valgte det søte liv

Kjærligheten førte Per Arne Log fra Norge til Italia. Nå formidler han seilturer i vakre Toscana.

Publisert

ET AZURBLÅTT LIV. Utdannelsen som sivilingeniør innen olje, offshore og bygg var hans utgangspunkt for å starte opp et nytt liv i Toscana, i Italia. Per Arne Log, fra Flekkefjord, begynte å jobbe for et arkitektkontor. Etter hvert etablerte han sin virksomhet - La Vita Blu - i Castiglioncello (Livorno-provinsen) med ei lita hytte ved sjøen som utgangspunkt. Havets dyblå farge preget navnet på hans bedrift.

SØT LIV? - Kjæresten min var fra Toscana, men forholdet tok slutt.... Og Italia er ikke et land hvor jobbene står og venter på deg, særlig innen arkitektbransjen. Da satte jeg meg ned og sorterte ut hvilke muligheter jeg hadde, forteller Log.

Han startet med å finne eksklusive boliger som han syntes kunne være interessante leieobjekter for nordmenn. Ideen var å være en brobygger mellom de to landene og tilby kvalitet til kulturinteresserte kunder. Ved siden av denne aktiviteten begynte planene hans å inkludere også utleie av seilbåter langs den flotte kysten til Toscana, med utgangspunkt i den lille havnen Cala De Medici, en ny turisthavn som ligger kun 40 minutter fra Pisa flyplass. En seiltur koster ikke skjorta, tenkte han. På denne måten kunne han formidle de flotte inntrykkene også til mindre velstående folk.

EN FRYD FOR ALLE SANSER. - Den kysten har utrolig mye å tilby, sier han. – De kjente vindistriktene rundt Castagneto Carducci, Bolgheri og Volterra ligger kun en halvtimeskjøring fra turisthavnen. Luften fra havet skaper ideelle forhold for å dyrke druer. Utenfor kysten frister frodige øyer i hjertet av Middelhavet: En øygruppe bestående av den største øya, Elba og andre mindre øyer som Capraia og Pianosa, i tillegg til de større og velkjente Corsica og Sardinia.

GODT FOR SJÆLEN. - Våre gjester kommer om og om igjen hvert år; de forelsker seg i dette området og i ”kvalitetslivet”, atmosfæren og årstidenes flotte farger til Toscanas kuperte landskap, sier han.

- Jeg merker selv at humøret mitt er mer positivt og lettere her i Toscana. De sterke fargene, det blågrønne havet og den asurblå himmelen gjør at jeg blir mer kreativ. I forrige århundre var Castiglioncello bebodd av flere kunstnere som startet Macchiaioli-skolen. Mulig at jeg får den samme energien som de fikk til sine arbeider.

KUNSTNERMILJØ. Castiglioncello var på 50-60 tallet et tilholdssted for filmeliten i Italia, som fant sin inspirasjon her: De møttes, diskuterte sine fremtidige prosjekter. I dag er det flere innen film-, kunst- og teaterbransjen som bor der:

- Miljøet er mer åpent for nye impulser enn hva jeg har opplevd i Pisa, Firenze og Roma, påstår Log.

SEILBÅTUTLEIE. - I år har vi startet med seilturer for de som har interesse for dykking, men har aldri  seilt og visa versa. Vi kan arrangere turer for opptil 30 personer, hvor vi drar ut i 3-4 båter. Dette er meget aktuelt for firmaer som arrangerer teambuilding for sine ansatte. Tre dager i en seilbåt gjør at en er nødt til å lære å samarbeide og vil av den grunn kunne være den beste rammen for en slik aktivitet.

Log kan formidle 10 ulike båter fra 36 til 52 fot. Turene starter fra Cala de Medici og går til Elba, Corsica og Capraia. Dagsturer arrangeres også til Vada Fyr, hvor en kan ankre opp og bade, tilberede lunsjen sammen og nyte havet. Restaurantene i havnen tilbyr spesielle «take away» menyer for de som vil ta med seg maten i båten. Båtene leies ut med eller uten skipper.