Bruktbåt

Maxi Racer tegnet av Pelle Petterson
Maxi Racer tegnet av Pelle Petterson

Bra båt som aldri slo an

Maxi Racer var Pelle Pettersons svar på J/24. Båten seiler godt, men slo aldri gjennom i Norge. Nå kan du sikre en god båt for en billig penge.

Publisert Sist oppdatert

 

Maxi Racer, nypris i 1979 kr 75000 uten seil
Maxi Racer, nypris i 1979 kr 75000 uten seil

1980 årene var en spennende periode med flere morsomme nye klasser. En av dem var Pelle Pettersons Maxi Racer, en annen Peter Norlins Albin Express. I tillegg kom den franske First Class 8. Alle disse ble betegnet som sportsbåter som ga seilerne flere knop for penga enn hva de var vant til.

Flere av disse eksisterer den dag idag i beste vegående og dagens bruktmarked for seilbåter gjør det mulig å skaffe seg en fin båt for en rimelig penge. Kvalitetsbåter ligger ute til salgs til priser som gjør at ungdom å komme seg på fjorden.

Billig og rask

Et godt eksempet på dette er Maxi Raceren fra 1980 som nå ligger ute på finn.no til kr 39000. Båten selges av en vennegjeng og leveres ferdig pusset og med mange seil, elektronikk og påhengsmotor av nyere dato.

Maxi Racer ble introdusert i 1979 som et skandinavisk svar på den super populære J/24 som på kort tid hadde vokst til å bli verdens mest produserte kjølbåt.

Albin Express
Albin Express

Dessverre for Pelle Petterson allierte konkurenten Peter Norlin seg med storprodusenten Albin som sammen kom opp med Albin Express som kunne leveres med innredning for selvbyggere til en lavere pris.

Mens Maxi Raceren aldri slo an i Norge, det ble vel levert cirka ti båter, etablerte Expressen seg mer rekordfart. Samridig kom First Class 8 som ble en populær klasse med mange gode seilere på regattabanen. 

Expressen lever

Maxi forsvant etter kort tid fra regattabildet, mens Express og FC8 fikk dominere. Fremdeles er det mange som søker til Express, blant annet fordi den er en rimelig treningsbåt til J/70 og større båter. I NoM for få år siden deltok rundt 100 båter på Bundefjorden inkludert kong Harald og Fram-laget hans. Express er fremdeles en av Færder´n største entypeklasser, om ikke den aller største. Idag ligger seks båter på finn.no til priser mellom 50 og 200.000 kroner. 

Maxi Racer byr på en trivelig innredning og soveplass til fire
Maxi Racer byr på en trivelig innredning og soveplass til fire

To Maxi Racere ligger idag på finn.no til henholdsvis 39 og 60.000 kroner. Begge er i god regattastand med en OK seilgarderobe.

Konkurrenten til Maxi Racer er som nevn Express, men også IF er en aktuell båt. Med inngangspriser så lavt som kr 10.000 er man sikret å få pengene igjen ved senere salg.

 

 

 

 

 

IF båten holder seg populær og er en av de største entypeklassene i Færderseilasen.
IF båten holder seg populær og er en av de største entypeklassene i Færderseilasen.