Vendee Globe 2016

Veien frem til start

Alex Thomson havarerte med sin nye IMOCA 60, men nå er alt på stell før jorden rundt seilasen som starter til høsten

Publisert Sist oppdatert

Alex Thomsons nye «HUGO BOSS» var state of the art i IMOCA 60 klassen. Med foiler som så ut til å fungere og som skulle gi båten løft og stabilitet var Thomson sammen med makkeren Guillermo Altadil favoritt i fjorårets Transat Jacques Vabre seilas. Båten besto imidlertid ikke den første store testen.

Ledende konstruktør

60 foteren som er sponset av klesmerket HUGO BOSS er tegnet av VPLP/Verdier i samerbeide med Thomson Racing Team og bygget ved Green Marine i Southampton. Båten er bygget i sin helhet i karbonfiber etter samme teknologi som anvendes ved bygging av Formula 1 biler og det er gått med 40.000 arbeidstimer i byggingen. Denne nye generasjonen IMOCA 60 er utstyrt med foiler som skal gjøre det mulig for Alex Thomson å vinne regattaer og sette rekorder underveis.

Aldri vunnet før 

Vendee Globe der Thomson har 3. plass fra siste race som sin beste plassering er det neste store målet for briten. Thomson som er slike kjent for sine stunts som å gå på kjølen og stup fra mastetoppen har ennå til gode å vinne en av soloklassikerne.