Over 100 000 seiler Vendee Globe – fra sofaen

Virtual Regatta Offshore er mer avansert og populær enn noen gang. Prøv deg mot proffene.

Publisert
UTSTYR: Foiler må man ha, og det koster 2640 poeng. Det lønner seg å ha seilt litt før.
UTSTYR: Foiler må man ha, og det koster 2640 poeng. Det lønner seg å ha seilt litt før.

Virtual Regatta er appen du skal ha for å forstå litt av hva de 33 soloseilerne i Vendee Globe må vurdere under regattaen. Du seiler i de samme værsystemene, og må gjøre de samme valgene, bare med litt tørrere klær, og litt mer komfortable omgivelser.

Gratis men…

Appen laster du ned gratis, men da får du ingen vinner båt, og må satse på å slå Ari Huusela fra Finland, eller Pip Hare fra England. Ved å delta i regattaer, så opparbeider du deg poeng, som du så kan bruke for å oppgardere båten din. Etter å ha seilt Route Du Rhum og Transat Jaques Vabre, hadde jeg nok poeng til å skaffe meg foiler.

Men det finnes en lettere vei. Du kan kjøpe deg poeng, og 1000 poeng koster 55 kroner. Da får du det meste for 250 kroner. Du kan også abonnere. Det koster 309 kroner for tre måneder og gir det alt du trenger for å vinne.

Dagene går

Virtual Regatta er altoppslukende. Du sjekker været oftere enn under seilferie, og stiller å justere kursen er det siste du gjør før du skrur av sengelampen om kvelden. De Sivrigste stiller vekkerklokken, om det blir væromslag. Mye kan du gjøre automatisk, men det gjelder å holde seg oppdatert.

Husk at du har en fordel de virkelige sedlerne ikke har. Du kan ta sjanser, og seile gjennom hardt vær uten å føle det ukomfortabelt, eller være redd for at en foil brekker, eller en rigg ramler.

Spillet er oppdatert, og gir nå et bedre bilde av konkurrenete. Det er mulig å zoome seg inn på båtene og se hvordan den seiler under forholdene, fra alle vinkler. Du får også inn værinformasjon på appen. Husk at du laster ned data 10-100 ganger raskere enn det stakkarne i båtene klarer, selv med nyeste satelittutstyret.