SKADET: Sebastien Simon har en båt som lekker etter at foilen traff et ukjent objekt i vannet.

To båter tar inn vann i Sørishavet

Søppel i sjøen har skapt skader på båten til Sam Davies og til Sebastien Simon, og forholdene er for tøffe for å få en god vurdering.

Publisert

Både Sam Davies og Sebastien Simon har satt kurs mot Cape Town, men de har ikke gitt opp. Begge seilerne, som er forhåndsfavoritter, har et håp om å fullføre, om skadene lar seg reparere.

Kjøl og foil

Onsdag seilte Sebastien Simon på noe i sjøen med foilen som skapte en stor skade på den, men verre, kassen til foilen. Skaden gjør at vann lekker inn i båten, men foreløpig ikke mer enn at pumper løser problemet.

Noen timer senere fikk Sam Davies en bråstopp. Båten gikk fra 20 knop til null i løpet av sekunder. Hun hadde akkurat gjort klar varm middagsmat, som nå har redekorert hele innredningen. Davis fikk seg også en flyvetur, men ikke verre enn at hun kan stå på beina. Den voldsomme kollisjonen gikk ut over ribbeina.

FAVORITT: Sam Davis har ligget i tet av jentene og holdt høyt tempo.

Sprekk i kassen

– Det var akkurat som å gå på grunn på en stor stein, fortalte Davies under arrangørens daglige direktesending. Hun fikk ikke sett hva det var hun kolliderte med.

KARBON: Foilen til Simon har fått seg en trykk.Verre er det med kassen til foilen som går fra bunn til dekk, som også er skadet.

Også båten til Davis tar inn vann. Kjølkassen har fått sprekker i lengderetningen, og tettingen mellom den hydrauliske armen som justerer kjølen og kjølboksen er ute av funksjon.

Mot land

Det er mye vind og grov sjø, og begge båtene seiler nordover i lav hastighet. De må vente til at forholdende roer seg før de kan få en klar mening om hva de kan gjøre. Skadene på Simons båt blitt betegnet som utfordrende.

Sebastien Simon lå på fjerdeplass, og Sam Davies på 11. plass. I går, og falt til 11 og 13. i dag.

Utfordrer avanserer

Problemene denne uken har stokket om på plasseringen, og de fire båtene som hjalp Kevin Escoffier vil få en bonus for hjelpen. Louis Burton er en som har avansert denne uken, og ligger nå på andre plass bare 176 nm bak Charlie Dalin som har trykket på bremsen.

Ikke glem SEILmagasinets dirketesending om Vendee Globe på fredag kl 12.00

PLASSERING: De beste er nå i Det Indiske hav og seiler i et krevende farvann.