Verdens største, høyeste og vakreste

Superyachtmarkedet er i eksplosiv vekst. I Seilas 8 kan du lese historien bak noen av verdens flotteste og mest elegante superyachter.

Publisert

Den største i privat eie

Det var det styrtrike ekteparet Edward Francic og Marjorie Hutton som bestilte skipet «Sea Cloud» fra Tyskland i 1929.  Marjorie Hutton likte å omgåes de kongelige og Dronning Maud utalte – Her lever De sannelig som en Dronning, til Marjorie Hutton uten sarkasme. «Sea Cloud» er en firemastet bark, og er verdens tredje største fullrigger. Den bærer 3000 kvadratmeter seil. Les mer om «Sea Cloud» i Seilas 8 som er i butikken fra 9.oktober.

   

Verdens høyeste

«Mirabella V» på 246 fot har en mast som rager 88,5 meter, og er verdens største en-mastede båt. Nærmere en halv milliard kroner måtte den tidligere Avis-sjefen Joseph Vittoria for sitt vidunder i 2003. Resten av historien finner du i Seilas 8.

Den vakreste av dem alle?

I 1920-årene var hun den mestvinnende av de store regattabåtene i den såkalte «Big Class». Etter krigen henslepte hun mer enn 40 år i mudderet i en engelsk flod – som husbåt. Les den fasinerende historien om den 152 fot  gjenoppståtte og legendariske «Lulworth» i Seilas 8.