Volvo Ocean Race

November 06,2014. Team Vestas Wind approaches land in fourth place for Leg 1 from Alicante to Cape Town.
November 06,2014. Team Vestas Wind approaches land in fourth place for Leg 1 from Alicante to Cape Town.

Vestas tilbake for andre gang

Med en ny partner i ryggen og amerikanslk skipper er Vestas WInd tilbake i det kommende Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert

Vestas er tilbake i Volvo Ocean Race for andre gang etter å ha inngått samarbeide med 11th Hour Racing som skal ha arrangementer samtidig i Newport, Rhode Island og Aarhus som også får rundingsmerke på siste etappe fra Gøteborg til Haag.  «Vestas 11th Hour Racing» blir under kommando av amerikanerne  Charlie Enright og Mark Towill og er det fjerde som nå har annonsert sin deltakelse i årets jorden rundt seilas. De skal benytte prosjektet til å fremme budskapet om bærekraft.

Var med i 2014/15

Enright og Towill deltok i Volvo Ocean Race som henholdsvis skipper og ansvarlig for laget på «Team Alvimedica» i 2014-15.

- Det er spennende tider, sier Enright. - Vi har sterke sponsorer og båten som nå blir oppgradert og får ny dekor i Lisboa er klar for at vi skal hente den og få den på vannet. Vi jobber hardt med å bygge et konkurransedyktig lag og har et par transatlantiske seilaser på programmet i april og mai.

«Vestas 11th Hour Racing» er en unik platform for Vestas som har som mål å bli verdensledende på fornybar energi særlig innen vindmøller.

Volvo Ocean Race passer også bra for 11th Hour Racing som er en del av The Schmidt Family Foundation som vil promotere et systemskifte for helse i marinemiljøet.  Partnerskapet med Vestas handler om å endre tankemønsteret når det gjelder planetens  naturlige ressurser.

Boost for Aarhus

Avtalen med laget innebærer at båtene skal runde et merke utenfor Aarhus på den siste etappen fra Gøteborg til Haag. Det vil gi danskene etlevende bilde av vseilasen og bygger opp om Aarhus som Danmarks ledende seilerby. Her skal også neste World Yacht Racing Forum finne sted i november i år, mens Worlds Sailing mesterskapet skal arrangeres i Aarhus fra 30 juli til 12 august i 2018.