Vil skape et kompetansesenter i Larvik

På Hegdal ved Lågen i Larvik har det vært drevet både salg og service på lystbåter i en årrekke.

Publisert Sist oppdatert

SATSER:  Fra venstre: Espen Berg, Per Arne Theodorsen og Ken Aasten

Pressemelding;

Nå går de fire selskapene, Marine Montering AS, Ken Aarsten Transport AS, Ribworks AS og Larvik Båtservice sammen og gir alle båteiere et profesjonelt tilbud for service, opplag og reparasjoner.

 

Det er selskaper som har mange års erfaring fra båtbransjen som nå starter et nært samarbeid.

 

Marine Montering AS eies og drives av Per Arne Theodorsen, som har mange års erfaring med båt. Som en av grunnleggerne av Bil & Båtsenteret har Per Arne arbeidet som teknisk ansvarlig siden tidlig nittitallet. Han har solid erfaring fra de fleste båt og motorprodusenter. Selskapet monterer nye båter og gjør større installasjoner på kundebåter.

 

Ken Aarsten Transport, eies og drives av Ken Aarsten. Med solid erfaring med transport av båt har Ken også bygd et stort lagerbygg ved Lågen for profesjonell lagring av båter helt opp til 50 fot.

 

Ribworks, eies og drives av Jarle Fridlund, er spesialist på RIB (gummibåter) driver også med alt av skrogskader på plast. Jarle er meget ettertraktet og jobber med kunder, både profesjonelle og private over hele landet.

 

Båtservice, tidligere Larvik Båtservice, drives av Espen Berg og eies av Tveter Eiendom. Selskapet tilbyr service og opplag. Espen har arbeidet i båtbransjen siden begynnelsen av 2000 tallet.

 

Når disse fire selskapene velger å gå i takt er det for å gi kundene et enda bedre tilbud og for å utnytte og videreutvikle kompetansen som de i fellesskap besitter.

 

Kundene skal vite at hos oss så vil du ha første klasses service og alltid topp utstyr og kompetanse. Vi ønsker å gjøre vårt til at kundenes båter gir gode minner og at verdien på båten holdes så høyt som mulig.

 

Per Arne Theodorsen forteller at utviklingen på båtmotorsiden har skutt fart i de seneste år. Moderne teknologi fra bilmotorer har gjort båtmotorene mer miljøvennlige, men også mer krevende og vedlikeholde. Det er derfor viktig at båteierne gjør sitt vedlikehold hos kompetente verksteder.

 

Hos Båtservice er man klare for høsten og opptak av båter. Vi tar imot de fleste typer båter og motorer, sier Espen Berg. Hos oss kan du velge om du vil igge inne, ute med eller uten krympeplast. Det er, for de fleste, blitt viktigere å ha godt ettersyn på båten sin med tanke på driftskostnadene men også båtens verdi. Espen Berg ser en klar trend mot at et tøffere bruktmarked.

 

Jarle Fridlund har kommet godt på plass i nye lokaler på Hegdal og ser at det gir nye muligheter. Jarle forteller at innenfor RIB (gummibåter med glassfiberskrog) så er det behov for ny kompetanse rundt reparasjoner. Jarle har tilegnet seg denne kompetansen noe som gjenspeiler seg i firmanavnet hans, Ribworks AS. Han er også en samarbeidspartner med Goldfish.

 

Ken Aarsten Transport har et moderne anlegg for lagring rett ved Lågen. En oppgradering av slippen gjør det mulig å håndtere større båter enkelt med løftemaskinene. Ken forteller at han henter båter over hele Østlandet og at mange nå velger innelagring også for større båt.

 

Totalt er det kapasitet til å håndtere over 1000 båt på anleggene. Vi har samlet kompetanse, utstyr og bemanning til å håndtere dette. Vi er på jakt etter flere dyktige mekanikere med stor M som vil være med på å videreutvikle satsningen på Hegdal.

 

Larvik har vært en viktig region for båtfolket og vi ønsker å forsterke dette med dette samarbeidet.