SeilVest hadde samling i helgen

Vestlendingene seilte mens østlendingene frøs
Vestlendingene seilte mens østlendingene frøs

Vestlendingene seilte mens østlendingene frøs

En av Norges beste juniorseilere, Kristian Hammarstrøm, hadde tatt turen fra Drøbak da han hørte det var mulig å få låne seg en Europajolle og få trent sammen med Europaseilerne i Bergen.- Det er viktig å ha gode seilere å bryne seg mot, sier formannen i BS i en kommentar.

Publisert Sist oppdatert

SeilVest er et samarbeidsprosjekt mellom Bergens Seilforening og Hjellestad Seilforening og består av fire samlinger gjennom vinteren for seilere i Optimist, Zoom8, Europa, 29'er og Laser. Seilere fra Stavanger i sør til Ålesund i nord deltar, og i helgen var de samlet i Bergen.

FINE FORHOLD. – Lørdag var det fine forhold på sjøen, seks trenere i aksjon, lunsj i Hjellestad Seilforenings nøst og mange blide barn og unge fra 10 til 18 år å se, rapporteres det på Bergens Seilforenings hjemmeside.

Lørdagen ble avsluttet med pizza i klubbhuset til Bergens Seilforening og Frank Kirkeland, som er trener for Europajollene denne helgen, holdt et engasjerende foredrag og viste video fra Paralympics i seiling i Kina.

– Det var litt kaldt, men forholdene var flotte, rundt 0 grader, men fin vind og sol, sier optimistseileren Niels Hendriksen (13) fra Haugesund om samlingen.

– Jeg deltok i fjor på én Norges Cup, men satser på flere i år. I Haugesund Seilforening er vi ca. 10 optimistseilere, men her er det med 30 Optimister, så jeg lærer mange nye ting, sier han.

LANGVEISFARENDE. En av Norges beste juniorseilere, Kristian Hammarstrøm, hadde tatt turen helt fra Drøbak da han hørte det var mulig å få låne seg en Europajolle og få trent sammen med europaseilerne i Bergen.

– Det er viktig å ha gode seilere å bryne seg mot, sier formannen i Bergens Seilforening, Jan Hjellestad, i en stolt kommentar til akkurat det.

NSF-REPRESENTANTER. Websiden til Bergens Seilforening kan også berette om at Norges Seilforbund var godt representert: 1. visepresident Peter L. Larsen var der som seilerpappa sammen med seilerne fra Ålesund, mens styremedlem Ina Schjøtt Brackman var hovedansvarlig for hele samlingen.