Vendee Globe

Veteran setter pengene sine på Thomson

Den dobbelte Vendée Globe vinneren Michel Desjoyeaux vedder på at briten Alex Thomson vinner årets Vendee Globe seilas.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 17:12 UTC nådde britiske Alex Thomson Ekvator etter 62 dagers seilas fra Les Sable d´Olonne, 5 timer og 10 minutter,  16 timer og 49 minutter bak den franske rivalen rivalen Armel Le Cléac’h. Med 87 prosent av seilasen bak seg passerte Thomson det siste viktige målepunktet på vei mot innkomsten, også det i Les Sable d’Olonne.

Kutter avstanden

Avstanden mellom Thomson og Le Cléac’h har blitt stadig mindre og kl 22:00 UTC var avstanden mellom dem 127 nm etter at begge båtene hadde seilt seg inn i Doldrums, Le Cléac'h med 9 knops fart over bunn, Thomson med 7.

Tror på Thomson

Thomson er den eneste britiske deltaker i Vendee Globe seilasen og kjemper hardt for å bli den første brite til å vinne seilasen etter at Ellen Mac Arthur var nær ved å vinne i 2000/01. Og det er nettopp mannen som den ganng slo henne, Michel Desjoyeaux, som også vant Vendee Globe seilasen igjen i 2008/09, som nå tror på at det blir hennes landsmann Alex Thomson som kommer til å trekke det lengste strået denne gangen. Han sier til Philippe Elies i Le Telegramme at dersom han skulle satse penger på en av seilerne, ville det bli på Thomson. Men han begrunner ikke valget sitt utover dette.

Hjemme om to uker

De to lederbåtene som har litt over 3000 nautiske mil igjen å seile, er ventet til Les Sables d’Olonne i løpet av to uker.