EM i Laser

Viktig OL-uttagning starter i helgen

Lasernes EM er den første reelle OL utagningsseilas.

Publisert Sist oppdatert

Fire jenter og tre gutter slåss om OL-plass når EM i Laser starter i helgen. Det blir den første av to uttagningsregattaer ettersom også VM i Mexico senere i sesongen kommer til å telle.

Av de 105 jentene i Laser Radial har Norge syv deltagere, fire av dem i U21-klassen. Kampen om OL-plassen kommer til å stå mellom Marthe Enger Eide, Bærum, plassert som nummer 32 på verdensrankingen, Tiril Bue (47), Line Flem Høst (64) og Celine Herud U21, (90), alle fra KNS. I tillegg stiller Caroline Rosmo, Kristine Wilhelmsen og Eline Flotoft Elnan i U21-klassen. 

Blant de 132 guttene deltar Kristian Ruth, Asker, rangert som nummer 28, Mathieas Mollatt, Moss, (38) og Hermann Tomasgaard, KNS, (45).

Mesterskapet, som starter 26. februar og avsluttes med medaljefinale 4. mars, samler det som kan krype og gå av gode Laser-seilere. Mange nasjonar har som Norge lagt sitt OL-uttak til regattaen, og for alle er mesterskapet en viktig del av forberedelsene til OL.

Selve seilingen starter 27 med en treningsseilas, før selve mesterskapet blåses igang 28. februar. Følg med på denne siden.