EM 49erFX

Viktig regatta startet idag

Europamesterskapet i 49erFX blir siste sjanse for jentene til å vise seg frem før OL

Publisert Sist oppdatert

Mesterskapet som startet i Barcelona idag er avgjørende for om det skal bli norsk deltakelse i Rio og hvem som i så fall skal representere de norske farger. 

Det var lite vind om morgenen men det bygget seg til 7-9 m/s på ettermiddagen. Guttene var først ute med tre seilaser og jentene kom dermed ikke i gang før ved 15.30 tiden. I FX klassen seiles det tre dager med innledende seilaser i 2 felt. De tre siste dagene er det finaleseilaser med de 25 beste båtene. Medaljeseilasen går lørdag.

De norske jentene hadde en litt varierende dag. Mest fornøyde er nok KNS seilerne Ragna og Maia Agerup som var med i teten i alle dagens seilaser. De hadde jevnt over gode starter og spilte høyre siden på banen som lønte seg mest gjennom hele ettermiddagen. Dagens prestasjon var KNS jentenes 2. plass i 2. seilas der de vant starten og var med helt i toppen i hele veien. Agerup søstrene ligger nå på 10. plass etter første dag.

Tønsberg seilerne Helene og Marie hadde en tyngre dag på jobben. Litt dårligere starter i tillegg til at jentene litt for ofte var å finne på venstre siden av banen gjorde at Tønsberg jentene kom bak i feltet i 2. og 3. seilas. Fasiten blir dermed 21. plass etter dag 1.

- Vi hadde en lang og slitsom dag på vannet. Fire seilaser sto på planen og alle ble fullført. Vinden var mye opp og med, men vi hadde for det meste mye vind og spesielt store bølger. Fordi feltet er delt i to er det veldig tett på poeng og mye som kan skje fremover. Vi hadde en jevn og fin dag, ligger og klare for tre seilaser i morgen, sa Ragna og Maia etter dagens seilaser.