HAVBLIKK:

Bolærne

Det finnes en øy ute i havgapet som tiltrekker seg tusenvis av båter hvert år. Det er faktisk liv hele året på Bolærne ytterst i Oslofjorden.

Publisert Sist oppdatert

Vinden dyttet meg sakte sørover. Det gikk i 3,5 knop, et tynt snølag dekket landet og sjøen var rolig. Jeg hadde det ikke travelt, for Bolærne var innen synsranden og det var fortsatt noen timer med dagslys denne fredagen i november.

Vel fortøyd i gjestehavnen på Østre Bolærne kunne jeg konstatere at jeg ikke var alene. Hele fem båter hadde tatt helgen om bord. En godt beskyttet havn med strøm på bryggene hele året trekker vinterseilere. Det som en gang var et militært og stengt sted har blitt en båtmagnet av de sjeldne hele året. På sommeren kan du ofte bli liggende utenpå andre båter her ute selv om det er godt med bryggeplass.

På sommeren er det kaffe, restaurant med steinbakt pizza, grillsteder og ikke minst et flott turterreng med stier og smale grusveier rundt det hele. Her kan du se blinkene fra Færder, skipene i leia skli forbi, eller bare nyte et varmt svaberg og en dukkert i sjøen. Her er det fotballbane og frisbeekurver. Historien om et forsvarsanlegg med gjengrodde skyttergraver og løpeganger for militære på vakt, kanonstillinger og underjoriske anlegg er en påminnelsen om en tid som var. Mulighetene er mange for både store og små på Bolærne, og havnen er et godt utgangspunkt for videre seilas i alle himmelretninger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS