Brenta 27

Brenta 27

Klassisk italiensk eleganse

Ny 27 foter fra Brenta fanger oppmerksomheten i Dusseldorf.

Publisert Sist oppdatert

Det begynner å bli noen år siden Luca Brenta introduserte sin mini versjon av Wallybåtene. Det startet med Brenta 30 i 2004 som er blitt en klassiker i denne sjangeren. Nå er en 27 foter klar for markedet og en 34 foter er på tegnebrettet. Etter at Luca Brenta fikk slag for noen år siden og trappet ned forretningen, etablerte Michael Gilhofer et nytt B-Yachts selskap med Brentas tidligere partner Lorenzo Argento som designer. Samtidig er Luca Brentas familie med nye investorer tilbake på banen gjennom det Milano baserte Luca Brenta Yachts som vil produsere og selge B-Yachts. B30, B38 og B42 samt de mer skredderydde B52 og B60 er tilbake i markedet.

Nyskapningen B27 er det Gilhofers selskap som står for. Etter uvennskap og forviklinger er de to selskapene i en tilnærmingsprosess der man håper å samle en slakraftig enhet under det etablerte merkenavnet B-Yachts.

På båtmessen i Dusseldorf er B yacht representert på to stands, en med klassikeren B30 og en annen med nyheten B27.

B27 er en fartsfylt dagseiler på 8.18 m LOA, BMAX 2.40 m og Dypg 1.75 m. Båten veier 1700 kg inkludert ballastkjøl med bulb på 800 kg. Seilareale er 46 kvm for storseil og fokk, med en gennaker på 68 kvm. Båten er utstyrt med elektrisk motor fra 4.0 til 6.0 kW.

Konstruktør er teknisk sett Lorenzo Argento, men under Luca Brenta kyndige blikk.

B27 er svært spartansk utstyrt og har lite fasiliteter under dekk. Ikke en gang et toalett har verftet spandert som standardutstyr.