Vinterens regattaer

Noen seilere går aldri i dvale, noe som også gjelder for de konkurranselystne. Også om vinterenarrangeres regattaer. På tur- og havfronten er det mulig å stille på startstreken rundt juletider istore deler av landet. Her finner du noen av alternativene.

Publisert Sist oppdatert

Sjyvotten i Bodø

«Sjyvotten» romjulsseilas arrangeres i Bodø 27.12 i år, og regattaen startet som en uhøytidlig kappseilas mellom Kenneth Lauritsen og Roy Rise i 1998. Begge var rimelig ferske og stolte båteiere av hhv, en Smiling 28 («Yasmin») og en Guy 27 («Marie RRR»). Etter forslag fra Rise ble regattaen gjennomført etter første båt i mål-prinsippet, da båtene hadde rimelig likt LYS-tall. Marie RRR hadde 1,04 og Yasmin hadde 1,05. Premien ble avtalt å skulle være en bedre middag, spandert av taperen. Vinner ble Marie RRR, og skipper Roy Rise. Han har fortsatt en bedre middag utestående hos taperen.

Året etter, var regattaen fortsatt på det litt uhøytidelige stadiet, og Linda (en First 305) og Sterna Paradisea (en Ballad) ble med. Etter dette økte interessen, og fra år 2000 kom regattaen inn i mer formelle former i regi av Bodø Seilforening. Hvert år har det deltatt mellom 8-12 båter, som ønsker å seile i romjula. Værmessig har det variert mellom flau bris og 4-5 varmegrader, til liten kuling og 12 minusgrader! Av sikkerhetsmessige årsaker er bruk av spinnaker forbudt, da ising på fordekk er et problem når sjø slår over dekk og fryser til stålis i den sterke kulda.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER