Laser VM

Hermann Tomasgaard og Kristian Ruth overbeviste i generalprøve
Hermann Tomasgaard og Kristian Ruth overbeviste i generalprøve

VM i Puerto Vallarta avgjørende for OL uttak i Laser

Om en uke smeller de første starskuddene i VM for Laser standard.

Publisert Sist oppdatert

Regattaen i Mexico blir avgjørende for hvem som skal representere Norge under de olympiske seilaser i Rio i august. Den første regattaen som ble lagt til grunn for uttak var klassens europamesterskap som ble arrangert på Gran Canaria i månedsskiftet februar mars. Her leverte de norske seilerne overbevisende laginnsats der både Kristian Ruth og Hermann Tomasgaard var klart innenfor Olympiatoppens krav til OL deltakelse. Ruth tok en meget imponerende sølvmedalje, mens Tomasgaard bekreftet den gode laginnsatsen med sin 6. plass. Den tredje norske seileren som tidligere har vært på høyde med disse, Mathias Mollatt, ble bare 32 ved denne anledningen.

Fremdeles åpent

Alle tre kan i prinsipp vinne uttagningen, men slik det nå ser ut, står det vel først fremst mellom Ruth og Tomasgaard, mellom den erfarne Kristian Ruth som allerede har to OL bak seg, med 10. plass i Qingdao for åtte år siden som sin beste plassering, og den unge og svært lovende Herman Tomasgaard som har flere EM og VM titler i aldersbestemte klasser.

Vanskelig å spå

Vi skal ikke spå utfallet, men ser frem mot et uhyre spennende og interessant mesterskap som starter i Mexicos Puerto Vallarta med første seilas torsdag 12, og siste 18. mai.

I de øvrige OL klasser er trolig Anders Pedersen OL klar i Finnjolle, mens Laserseileren Tiril Bue og 49erFX jentene Ragna og Maia Agerup har vunnet sine respektive uttak, men må overbevise Olympiatoppen om plasseringssjanser i medaljefinale i OL.