SK2

Volvo-mini det svinger av

SK2 er noe så uvanlig som en 5,6 meter lang båt med svingkjøl.

Publisert Sist oppdatert

Skikkelig bygd

SK2 blir bygd av Ovington Boats som, for å nevne noen, bygger blant annet 29er, 49er, Musto Skiff og Phantom. Riggen er fra Seldén, en delbar mast i karbonfiber på åtte meter. I tillegg er ror, kjøl, bomvang og baugspryd i det samme materialet. Ovington Boats er kjent for å bygge skikkelige båter. SK2 er satt sammen av både tradisjonelle og eksotiske materialer. Det er tenkt vekt hele veien, derfor er båten bygd i en kombinasjon av epoksy, E-glass, Kevlar, karbonfiber og sandwich-materialer. Dette gir en skrogvekt på bare 80 kilo.

Det er spanjolen Ignacio Oliva-Velez som står oppført som designer av båten, men på prosjektets nettsider kan man lese at Owen Clarke Design har hatt en finger med i spillet når det kommer til kjølkonstruksjonen, som i ferdig utviklet versjon ser overraskende enkel ut. To halinger er alt du trenger for å enten kante kjølen til lo eller slippe den ned til le.

Da vi prøveseilte båten, var det ikke alltid like nødvendig å benytte svingkjølen, men vi fikk prøvd arrangementet i noen vindkast utenfor Nesoddtangen i Oslofjorden. Og det var en merkbar og morsom følelse å rette opp båten uten å måtte ri ytterligere på ripa. Dette må jo være en super båt for et shorthanded-mannskap som vil ha det gøy på fjorden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her